Jadłospis

Przedszkole:

ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 19.05 Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, papryka. Actimel
Drugie śniadanie: mus (1,7)
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, marchewką, śmietaną. Łazanki z makaronem, kapustą kiszoną, kiełbasą. Herbata owocowa. (1,6,7,8,9,10,11)Marchewka tarta z jabłkiem,  śmietaną.
Wafle andrutowe.
(1,3,6,7)
Wtorek 20.05Rogalik z masłem, miodem, rzodkiewka.
Kakao
Drugie śniadanie:
owoc (1,7)
Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką. Kotlet mielony z ziemniakami. Kapusta biała zasmażana na masełku z kminkiem mielonym.
Kompot z owoców mieszanych (1,3,7)
Kanapka z masłem,  dżem owocowy bez cukru. Kawa zbożowa z mlekiem (1,7)
Środa 21.05 Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, ogórek, pomidor.
Mleko czekoladowe.
Drugie śniadanie:
owoc (1,7)
Krupnik z kaszą jęczmienną, marchewką, pietruszką, ziemniakami. Pieczeń wieprzowa w sosie własnym, ziemniaki. Buraczki tarte z jabłkiem. Herbata truskawkowa. (1,7,9,10)Galaretka truskawkowa
z bitą śmietaną, żurawina, orzechy.
Oblaty. (1,7,8)
Czwartek 22.05 Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, ser  żółty, papryka. Kawa Inka z mlekiem
Drugie śniadanie:
owoc (1,7,8)
Zupa porowo – jarzynowa z makaronem: por, marchewka, pietruszka, kalafior, fasolka szparagowa, śmietana.
Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym. Sok 100% (1,3,7,9)
Kanapka z chleba pełnoziarnistego z masłem, wędliną, ogórek. Bawarka
(1,6,7,9,10)
Piątek 23.05 Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, jajecznica z szynką, szczypiorkiem.
Bawarka.
Drugie śniadanie:
owoc (1,3,6,7,8,9,10)
Zupa ogórkowa z ryżem, marchewką, śmietaną.
Ryba miruna duszona z warzywami: marchewką, pietruszką, selerem. Ziemniaki
Herbata (1,3,4,7,9)
Kanapka z masłem, serek wędzony, pomidor. (1,7)
ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 26.05Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, serek truskawkowy, pomidor. Kawa Inka z mlekiem.
Drugie śniadanie: suszone owoce (1,3,7)
Zupa meksykańska z ziemniakami: marchew, fasola szparagowa, kukurydza, groch zielony, papryka, fasola czerwona, cebula , śmietana.
Potrawka z fileta z ryżem i brokułem, kalarepą, marchewką.
Herbata z owoców leśnych.
(1,7,9)
Kolorowa kanapka: ogórek, rzodkiewka.
Kawa zbożowa z mlekiem. (1,7)
Wtorek 27.05 Zupa mleczna z kaszą manną, rzodkiewka.
Wek z masłem
Drugie śniadanie: owoc
(1,5,7)
Rosół domowy z makaronem, marchewką, selerem, pietruszką.
Polędwiczki drobiowe w cieście naleśnikowym, ziemniaki pieczone. Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy.
Herbata owocowa. (1,3,7,9,10)
Chałka z masłem,
papryka. Kakao
(1,7)
Środa 28.05 Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, pasta z sera białego ze szczypiorkiem. Kawa zbożowa z mlekiem
Drugie śniadanie: owoc (1,7)
Zupa koperkowa z makaronem, marchewką, śmietaną, zieloną pietruszką. Zapiekanka z  ziemniaków, kurczaka, kiełbasy drobiowej, kapusty białej.
Kompot z owoców mieszanych.
(1,6,7,8,9,10,11)
Koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym.
Chrupki kukurydziane. (1,7)
Czwartek 29.05 Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, pasta rybna z makreli w sosie z pomidorami.
Kawa Inka z mlekiem.
Drugie śniadanie: owoc (1,4,7)
Barszcz czerwony z ziemniakami i śmietaną. Knedle z musem owocowym. Herbata malinowa.
(1,3,7)
Domowe ciasto drożdżowe z jabłkami i cynamonem.
Sok i woda.
(1,3,7)
Piątek 30.05 Kanapka: chleb pszenno-żytni, masło, polędwica drobiowa, ogórek.
Bawarka
Drugie śniadanie: owoc
(1,3,5,6,7,8,9,10,11)
Zupa pomidorowa z  tartym ciastem, marchewką, śmietaną.
Ryba miruna panierowana z ziemniakami.
Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek.
Herbata (1,3,4)
Kanapka z masłem,
mozzarella, pomidor. (1,7)
*rodzaj owocu uzależniony od dostawy
*woda podawana bez ograniczeń
             

Szkoła:

Poniedziałek 19.05 Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, marchewką, śmietaną.
Łazanki z makaronem, kapustą kiszoną, kiełbasą. Herbata owocowa.
(1,6,7,8,9,10,11)
Wtorek 20.05 Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką. Kotlet mielony z ziemniakami. Kapusta biała zasmażana na masełku z kminkiem mielonym. Kompot z owoców mieszanych (1,3,7)
Środa 21.05 Krupnik z kaszą jęczmienną, marchewką, pietruszką, ziemniakami. Pieczeń wieprzowa w sosie własnym, ziemniaki. Buraczki tarte z jabłkiem. Herbata truskawkowa. (1,7,9,10)
Czwartek 22.05Zupa porowo – jarzynowa z makaronem :por, marchewka, pietruszka, kalafior , fasolka szparagowa, śmietana. Kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym.
Sok 100% (1,3,7,9)
Piątek 23.05Zupa ogórkowa z ryżem, marchewką, śmietaną. Ryba miruna duszona z warzywami: marchewką, pietruszką, selerem. Ziemniaki Herbata (1,3,4,7,9)
Poniedziałek 26.05 Zupa meksykańska z ziemniakami: marchew, fasola szparagowa, kukurydza, groch zielony, papryka, fasola czerwona, cebula, śmietana. Potrawka z fileta z ryżem i brokułem, kalarepą, marchewką. Herbata z owoców leśnych. (1,7,9)
Wtorek 27.05Rosół domowy z makaronem, marchewką, selerem, pietruszką. Polędwiczki drobiowe w cieście naleśnikowym, ziemniaki pieczone. Sałatka z kapusty pekińskiej, kukurydzy. Woda. (1,3,7,9,10)
Środa 28.05Zupa koperkowa z makaronem, marchewką, śmietaną, zieloną pietruszką.
Zapiekanka z  ziemniaków, kurczaka, kiełbasy drobiowej, kapusty białej.
Kompot z owoców mieszanych. (1,6,7,8,9,10,11)
Czwartek 29.05Barszcz czerwony z ziemniakami i śmietaną. Knedle z musem owocowym.
Herbata malinowa. (1,3,7)
Piątek 30.05Zupa pomidorowa z  tartym ciastem, marchewką, śmietaną. Ryba miruna panierowana z ziemniakami. Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek.
Herbata (1,3,4)

ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY W PRZYBĘDZY

ul. 3 Maja 71, 34-381 Radziechowy