Jadłospis

Przedszkole:

ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 28.10Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, serek biały z ziołami, pomidor. Kawa Inka z mlekiem
Drugie śniadanie: sok 100% (1,7)
Kwaśnica domowa z ziemniakami.
Pierogi z mięsem i masłem. Herbata malinowa. (1,3,7,8,10)
Marchewka tarta z jabłkiem, śmietaną.
Paluchy zbożowe.
(1,3,6,7)
Wtorek 29.10Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, jajko gotowane, ogórek. Kawa zbożowa z mlekiem
Drugie śniadanie: owoc (1,3,7)
Zupa jarzynowa z makaronem: kalafior, marchewka,fasolka szparagowa, brukselka, brokuł, cebula, pietruszka, śmietana.
Kurczak duszony w sosie własnym, ziemniaki. Surówka z marchwi i jabłka. Kompot z owoców mieszanych. (7)
Rogalik z masłem,
pomidor. Kakao (1,7)
Środa 30.10Zupa mleczna: płatki kukurydziane, orzechy, żurawina. Wek z masłem.
Drugie śniadanie: owoc
(1,5,7,8)
Rosół domowy z makaronem, marchewką, pietruszką zieloną.
Kotlet drobiowy w panierce, ziemniaki pieczone. Mizeria z ogórków ze śmietaną. Sok 100%
(1,3,7,10)
Kanapka z masłem,
serkiem truskawkowym, ogórek. (1,7)
Czwartek 31.10Kanapka: chleb pszenno-żytni, masło, parówka cielęca, pomidor.
Bawarka
Drugie śniadanie: owoc
(1,6,7,8,9,10,11)
Zupa pomidorowa z ryżem, marchewką, śmietaną.
Paluszki rybne z fileta , ziemniaki.
Fasolka szparagowa duszona na masełku. Herbata. (1,3,4)
Owsianka z bananami i truskawkami.
Wek z masłem. (1,7)
ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 4.11 Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, ser  żółty, ogórek. Kawa Inka z mlekiem
Drugie śniadanie: deser owocowy (1,7,8)
Zupa ziemniaczana z marchewką i zasmażką na masełku. Łazanki z makaronem, kapustą kiszoną, kiełbasą. Herbata z owoców sadu.
(1, 6,7,8,9,10,11)
Rożek owocowy: borówki, melon, żurawina, bita śmietana. (1,3,7)
Wtorek 5.11Chałka z masłem, rzodkiewka. Kakao
Drugie śniadanie: owoc (1,7)
Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką. Kotlet mielony z ziemniakami.
Sałatka zielona ze śmietaną.
Sok 100% (1,3,7)
Galaretka truskawkowa
z bitą śmietaną, żurawina, orzechy.
Wafel andrutowy.
(1,7,8)
Środa 6.11Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, ser mozzarella,
papryka. Kawa Inka z mlekiem
Drugie śniadanie: owoc (1,7)
Zupa koperkowa z makaronem, marchewką, zieloną pietruszką.
Schab pieczony, kluski śląskie.
Kapusta czerwona z jabłkiem.
Kompot z owoców mieszanych
(1,7,9,10)
Bułeczka z masłem, miodem. Ogórek.
Kakao (1,7)
Czwartek 7.11 Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, pasta rybna z makreli w sosie z pomidorami.
Kawa zbożowa z mlekiem.
Drugie śniadanie: owoc
(1,4,7)
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, marchewką, śmietaną. Naleśniki z dżemem  owocowym bez cukru.
Herbata owocowa. (1,3,7)
Kanapka z chleba pełnoziarnistego z masłem, wędliną, papryka. Bawarka
(1,6,7,9,10)
Piątek 8.11Kanapka: chleb pszenno-żytni, masło, polędwica drobiowa, ogórek. Bawarka
Drugie śniadanie:
owoc (1,3,5,6,7,8,9,10,11)
Zupa z fasolki szparagowej z makaronem, marchewką, śmietaną. Ryba miruna duszona z warzywami: marchewką, pietruszką, selerem. Ziemniaki. Herbata
(1,3,4,7,9)
Kanapka z masłem,
Danonek owocowy.
(1,7)
*rodzaj owocu uzależniony od dostawy
*woda podawana bez ograniczeń
             

Szkoła:

Poniedziałek 28.10Kwaśnica domowa z ziemniakami. Pierogi z mięsem i masłem.
Herbata malinowa. (1,3,7,8,10)
Wtorek 29.10Zupa jarzynowa z makaronem: kalafior, marchewka, fasolka szparagowa, brukselka, brokuł, cebula, pietruszka, śmietana. Duszone udźce z kurczaka z ziemniakami. Surówka z marchwi i jabłka. Kompot z owoców mieszanych. (7)
Środa 30.10 Rosół domowy z makaronem, marchewką, pietruszką zieloną. Kotlet drobiowy w panierce, ziemniaki pieczone. Mizeria z ogórków ze śmietaną. Sok 100% (1,3,7,10)
Czwartek 31.10Zupa pomidorowa z ryżem, marchewką, śmietaną. Paluszki rybne z fileta , ziemniaki. Fasolka szparagowa duszona na masełku. Herbata. (1,3,4)
Poniedziałek 4.11 Zupa ziemniaczana z marchewką i zasmażką na masełku. Łazanki z makaronem, kapustą kiszoną, kiełbasą, boczkiem. Herbata z owoców sadu. (1,6,7,8,9,10,11)
Wtorek 5.11 Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką. Kotlet mielony z ziemniakami.
Sałatka zielona ze śmietaną. Sok 100% (1,3,7)
Środa 6.11Zupa koperkowa z makaronem, marchewką, zieloną pietruszką. Schab pieczony, kluski śląskie. Kapusta czerwona z jabłkiem. Kompot z owoców mieszanych. (1,7,9,10)
Czwartek 7.11 Zupa kalafiorowa z ziemniakami, marchewką, śmietaną. Naleśniki z dżemem  owocowym bez cukru. Herbata z owocowych. (1,3,7)
Piątek 8.11Zupa z fasolki szparagowej z makaronem, marchewką, śmietaną. Ryba miruna duszona z warzywami: marchewką, pietruszką, selerem. Ziemniaki Herbata.
(1,3,4,7,9)

ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY W PRZYBĘDZY

ul. 3 Maja 71, 34-381 Radziechowy