Jadłospis

Przedszkole:


ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 2.10 Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, miód, pomidor. Kawa zbożowa z mlekiem
Drugie śniadanie: owoc (1,7)
Zupa ziemniaczana z marchewką i zasmażką na masełku. Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną.
Ogórek konserwowy. Herbata owocowa. (1,3,6,7,8,9,10,11)
Koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym
Wafle andrutowe.
(1,7)
Wtorek 3.10 Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, twarożek z rzodkiewką.
Kawa Inka z mlekiem
Drugie śniadanie: owoc
(1,7)
Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką.
Kurczak duszony w sosie własnym, ziemniaki.
Surówka z marchwi i jabłka.
Herbata z czarnej porzeczki. (1,10)
Chałka z masłem,
ogórek. Kakao
(1,7)
Środa 4.10Wek z masłem. Actimel owocowy. Papryka
Drugie śniadanie: owoc
(1,3,7)
Rosół domowy z makaronem, marchewką, seler, pietruszką zieloną. Kotlet drobiowy w panierce z ziemniakami. Mizeria z ogórków ze śmietaną. Sok 100% (1,3,7,10)Budyń czekoladowy,
żurawina, orzechy.
Biszkopt. (1,7,8)
Czwartek 5.10 Bułka maślana z masłem, serkiem waniliowym lub truskawkowym, ogórek. Kakao
Drugie śniadanie: owoc
(1,3,7)
Zupa brokułowa krem z ziemniakami,  marchewką. Makaron zapiekany z jabłkiem, masłem, cukrem i cynamonem. Kompot z owoców mieszanych.
(1,3,7,9,10)
Kanapka z chleba pełnoziarnistego z masłem, wędliną, pomidor. Bawarka
(1,6,7,9,10)
Piątek 6.10 Kanapka: chleb pszenno-żytni, masło, parówka cielęca, papryka czerwona.
Bawarka
Drugie śniadanie: owoc
(1,6,7,8,9,10,11)
Zupa pomidorowa z  ryżem, marchewką, śmietaną.
Ryba miruna panierowana z ziemniakami. Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek.
Herbata (1,3,4)
Danonek owocowy
Rzodkiewka.
Wek z masłem. (1,7)


ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 9.10 Danonek owocowy. Wek z masłem.
Pomidor.
Drugie śniadanie: owoc (1,3,7)
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, marchewką, śmietaną.
Łazanki z makaronem, kapustą kiszoną, kiełbasą. Herbata owocowa (1,6,7,8,9,10,11)
Surówka z marchwi ze  śmietaną,
jabłko. Pieczywo lekkie pszenne.
(1,3,6,7)
Wtorek 10.10 Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, ser  żółty, Ogórek.
Kawa Inka z mlekiem
Drugie śniadanie: owoc (1,7)
Zupa kalafiorowa z makaronem, marchewką, śmietaną. Klopsy w sosie koperkowym ze śmietaną z ziemniakami. Sałatka z kapusty białej z marchewką.
Herbata malinowa. (1,3,7)
Rogalik z masłem,
pomidor.
Kakao (1,7)
Środa 11.10Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi,
papryka czerwona.
Wek z masłem
Drugie śniadanie: owoc
(1,5,7)
Zupa koperkowa z ryżem, marchewką, zieloną pietruszką. Schab pieczony, ziemniaki. Buraczki z jabłkiem.
Kompot z owoców mieszanych.
(1,7,9,10)
Galaretka truskawkowa
z bitą śmietaną, żurawina, migdały.
Lekkie pieczywo pszenne. (1,7,8)

Czwartek 12.10
Kanapka: chleb pszenno-żytni, masło, kurczak gotowany, ogórek. Bawarka
Drugie śniadanie: owoc
(1,3,5,6,7,8,9,10,11)
Zupa porowo-jarzynowa z makaronem: marchewka, pietruszka, kalafior, fasolka szparagowa, śmietana. Placki ziemniaczane ze śmietaną. Herbata z owoców leśnych.
(1,3,7)
Jabłko w cieście naleśnikowym z cynamonem.
(1,3,7,10)
Piątek 13.10
Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, jajecznica z szynką, pomidor. Kawa Inka z mlekiem
Drugie śniadanie: owoc
(1,3,7)
Zupa ogórkowa z ryżem, marchewką, pietruszką, śmietaną.
Paluszki rybne z fileta , ziemniaki.
Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek.
Herbata (1,3,4)
Kanapka z masłem, pastą z sera białego ze szczypiorkiem.
Papryka. (1,7)
*rodzaj owocu uzależniony od dostawy
*woda podawana bez ograniczeń

Szkoła:

Poniedziałek 2.10Zupa ziemniaczana z marchewką i zasmażką na masełku.
Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną. Ogórek konserwowy.
Herbata owocowa. (1,3,6,7,8,9,10,11)
Wtorek 3.10Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką. Kurczak duszony w sosie własnym, ziemniaki. Surówka z marchwi i jabłka. Herbata z czarnej porzeczki. (1,10)
Środa 4.10 Rosół domowy z makaronem, marchewką, seler, pietruszką zieloną.
Kotlet drobiowy w panierce z ziemniakami. Mizeria z ogórków ze śmietaną.
Sok 100% (1,3,7,10)
Czwartek 5.10Zupa brokułowa krem z ziemniakami,  marchewką. Makaron zapiekany z jabłkiem, masłem, cukrem i cynamonem. Kompot z owoców mieszanych. (1,3,7,9,10)
Piątek 6.10Zupa pomidorowa z  ryżem, marchewką, śmietaną. Ryba miruna panierowana z ziemniakami. Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek. Herbata
(1,3,4)
Poniedziałek 9.10Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, marchewką, śmietaną.
Łazanki z makaronem, kapustą kiszoną, kiełbasą, boczkiem. Herbata owocowa
(1,6,7,8,9,10,11)
Wtorek 10.10Zupa kalafiorowa z makaronem, marchewką, śmietaną. Klopsy w sosie koperkowym ze śmietaną z ziemniakami. Sałatka z kapusty białej z marchewką.
Herbata malinowa. (1,3,7)
Środa 11.10Zupa koperkowa z ryżem, marchewką, zieloną pietruszką. Schab pieczony, ziemniaki.
Buraczki z jabłkiem. Kompot z owoców mieszanych. (1,7,9,10)
Czwartek 12.10Zupa porowo- jarzynowa z makaronem: marchewka, pietruszka, kalafior, fasolka szparagowa, śmietana. Placki ziemniaczane ze śmietaną.
Herbata z owoców leśnych. (1,3,7)
Piątek 13.10Zupa ogórkowa z ryżem, marchewką, pietruszką, śmietaną.
Paluszki rybne z fileta , ziemniaki. Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek. Herbata (1,3,4)

ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY W PRZYBĘDZY

ul. 3 Maja 71, 34-381 Radziechowy