JADŁOSPIS – LUTY – 2021
JADŁOSPIS – STYCZEŃ – 2021
JADŁOSPIS – GRUDZIEŃ – 2020
PRZEDSZKOLE
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
|
Poniedziałek 14.12 |
Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, ogórek, pomidor Kawa Inka z mlekiem Drugie śniadanie: owoc (1,7) |
Zupa jarzynowa z ziemniakami:marchewka,pietruszka, kalafior , fasolka szparagowa, śmietana. Zapiekanka z makaronu, kiełbasy , sera żółtego. Sok jabłkowy 100% (1, 3,6, 7, 8, 9 10,11) |
Sałatka owocowa z bitą śmietaną, rodzynkami biszkopt (1, 3,7) |
Wtorek 15.12 |
Rogalik z masłem Kakao Drugie śniadanie: orzechy (1,3,7,8) |
Rosół domowy z makaronem, marchewką, pietruszką zieloną. Polędwiczki drobiowe w cieście naleśnikowym z ziemniakami. Mizeria z ogórków ze śmietaną. Kompot z owoców mieszanych (1,3,7,10) |
Naleśniki z dżemem naturalnym bez cukru z czarnej porzeczki (1,3,7) |
Środa 16.12 |
Kanapka: chleb pszenno-żytni, masło, parówka cielęca Bawarka Drugie śniadanie: owoc (1,6,7,8,9,10,11) |
Zupa brokułowa krem z ziemniakami, marchewką. Kopytka serowe z masłem i cukrem. Herbata owocowa (1,3,7) |
Kanapka z pastą rybną, masłem Bawarka (1, 4,7) |
Czwartek 17.12 |
Wek z masłem Danonek Drugie śniadanie: owoc (1,3,7,) |
Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką. Pieczeń wieprzowa w sosie własnym, ziemniaki. Buraczki tarte z jabłkiem. Herbata z sokiem (1,7,9,10) |
Galaretka owocowa z bitą śmietaną, żurawiną wafel ryżowy (1, 7) |
Piątek 18.12 |
Tosty z serem żółtym. Kawa zbożowa z mlekiem Drugie śniadanie: owoc (1,7) |
Zupa z fasolki szparagowej z makaronem, marchewką, śmietaną. Paluszki rybne z fileta , ziemniaki. Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek. Herbata (1,3,4) |
Kanapka z szynką, masłem Bawarka (1, 6,7,9,10) |
ŻYCZYMY SMACZNEGO…I WESOŁYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA I DOSIEGO 2021 ROKU!!! DYREKCJA, INTENDENT, KUCHARKI, NAUCZYCIELE, PRACOWNICY OBSŁUGI
_____________________________________________________________________________
JADŁOSPIS – GRUDZIEŃ – 2020
PRZEDSZKOLE
Poniedziałek 26.10
Kanapka:pieczywo pszenno-żytnie, masło, miód.
Kawa Inka z mlekiem
Drugie śniadanie:
owoc
(1, 7)
Zupa koperkowa z ziemniakami, marchewką,śmietaną.
Spagetti z sosem bolonese, mięsem, makaronem.
Herbata owocowa
(1,7, 9, 10,11)
Sałatka owocowa z bitą śmietaną,
rodzynkami biszkopt
(1, 3,7)
Wtorek
27.10
Wek z masłem Actimel
Drugie śniadanie:
owoc
(1,3,7)
Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką.
Kotlet mielony z ziemniakami. Kapusta biała zasmażana
na masełku z kminkiem mielonym.
Herbata z sokiem naturalnym
(1,3,7)
Naleśniki z dżemem naturalnym bez cukru z czarnej
porzeczki
(1,3,7)
Środa
28.10
Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, polędwica drobiowa, pomidor
Bawarka
Drugie śniadanie:
owoc
(1,6,7,9,10)
Zupa brokułowa krem z ziemniakami, marchewką.
Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem.
Herbata
(1, 3,7)
Kanapka z pastą rybną, masłem
Bawarka
(1, 4,7)
Czwartek
29.10
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi wek z masłem
Drugie śniadanie:
orzechy
(1,5,8,7)
Krupnik z kaszą jęczmienną, marchewką, pietruszką, ziemniakami.
Kurczak duszony w sosie własnym, ziemniaki.
Surówka z marchwi i jabłka.
Kompot z owoców
mieszanych
(1,10)
Kanapka z masłem, serem białym ze szczypiorkiem
Bawarka
(1,7)
Piątek
30.10
Tosty z serem żółtym Kawa zbożowa z mlekiem
Drugie śniadanie:
owoc
(1,7)
Zupa pomidorowa z ryżem, marchewką, śmietaną.
Ryba duszona z warzywami: marchewką,
pietruszką, selerem,groszkiem.
Ziemniaki
Herbata
(1,3,4,7,9)
Kanapka z szynką, masłem, ogórkiem
Bawarka
(1, 6,7,9,10)
*rodzaj owocu uzależniony od dostawy
*woda podawana bez ograniczeń
JADŁOSPIS – listopad – 2020
PRZEDSZKOLE
Poniedziałek
02.11
Kanapka:pieczywo pszenno-żytnie, masło, ser żółty, ogórek
Kawa zbożowa z mlekiem
Drugie śniadanie:
owoc
(1, 7)
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, marchewką, śmietaną.
Gołąbki z ryżu, kapusty białej, mięsa z sosem pomidorowym.
Herbata z sokiem naturalnym
(1,6,7,8,9,10,11)
Budyń śmietankowy żurawina
andrut
(1,7)
Wtorek
03.11
Kanapka:
pieczywo pszenno- żytnie, masło, jajecznica ze szczypiorkiem
Kawa Inka z mlekiem
Drugie śniadanie:
orzechy
(1,3,7, 8)
Zupa z fasolki szparagowej z makaronem, marchewką,
śmietaną.
Polędwiczki drobiowe w cieście naleśnikowym z ziemniakami.
Fasolka szparagowa duszona na masełku.
Sok jabłkowy 100%
(1,3,7,9, 10)
Chałka z kruszonką, masłem
Kakao
(1,7)
Środa
04.11
Rogalik z masłem Kakao
Drugie śniadanie:
owoc
(1,3,7)
Zupa ogórkowa z ryżem, marchewką, śmietaną.
Klopsy w sosie szczypiorkowym ze śmietaną, ziemniaki.
Sałatka z kapusty białej z marchewką.
Kompot z owoców mieszanych
(1,3,7)
Koktajl owocowy:
jogurt naturalny, truskawki chrupki kukurydziane
(1, 3,7)
Czwartek
05.11
Kanapka:
pieczywo pszenno- żytnie, masło, pasta rybna
Bawarka
Drugie śniadanie:
owoc
(1,4,7)
Rosół domowy z makaronem, marchewką, pietruszką zieloną.
Knedle ze śliwkami z masłem i cukrem.
Herbata owocowa
(1,3,7,9,10)
Kanapka z wędliną, masłem, papryka
Bawarka
(1, 6,7,9,10)
Piątek
06.11
Kanapka: chleb pszenno-żytni, masło, parówka cielęca
Bawarka
Drugie śniadanie:
owoc
(1,6,7,8,9,10,11)
Zupa jarzynowa z makaronem:marchewka,pietruszka, kalafior , fasolka szparagowa, śmietana.
Paluszki rybne z fileta , ziemniaki.
Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek.
Herbata
(1,3,4)
Tosty z serem
żółtym.
(1,7)
*rodzaj owocu uzależniony od dostawy
*woda podawana bez ograniczeń
JADŁOSPIS – PAŹDZIERNIK – 2020
SZKOŁA
Poniedziałek, 26.10
Spagetti z sosem bolonese, mięsem, makaronem.
Herbata owocowa
(1,7, 9, 10,11)
Wtorek 27.10
Kotlet mielony z ziemniakami.
Kapusta biała zasmażana na masełku z kminkiem mielonym.
Herbata z sokiem naturalnym
(1,3,7)
Środa 28.10
Zupa brokułowa krem z ziemniakami, marchewką.
Racuchy z jabłkiem i cukrem pudrem.
Herbata
(1, 3,7)
Czwartek 29.10
Kurczak duszony w sosie własnym, ziemniaki.
Surówka z marchwi i jabłka z miodem.
Kompot z owoców mieszanych
(1,10)
Piątek 30.10
Ryba duszona z warzywami: marchewką, pietruszką, selerem,
groszkiem.
Ziemniaki
Herbata
(1,3,4,7,9)
Poniedziałek 02.11
Gołąbki z ryżu, kapusty białej, mięsa z sosem pomidorowym.
Herbata z sokiem naturalnym
(1,6,7,8,9,10,11)
Wtorek 03.11
Polędwiczki drobiowe w cieście naleśnikowym z ziemniakami.
Fasolka szparagowa duszona na masełku.
Sok jabłkowy 100%
(1,3,7,9, 10)
Środa 04.11
Klopsy w sosie szczypiorkowym ze śmietaną, ziemniaki.
Sałatka z kapusty białej z marchewką.
Kompot z owoców mieszanych
(1,3,7)
Czwartek 05.11
Rosół domowy z makaronem, marchewką, pietruszką zieloną.
Knedle ze śliwkami z masłem i cukrem.
Herbata owocowa
(1,3,7,9,10)
Piątek 06.11
Paluszki rybne z fileta , ziemniaki.
Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek.
Herbata
(1,3,4)
DYREKTOR INTENDENT
KUCHARKA
SMACZNEGO!