Zespół Szkolno-Przedszkolny w Przybędzy

Jadłospis

Jadłospis dla przedszkola

  Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek

20.05

Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, ser żółty, ogórek.

Kawa zbożowa z mlekiem

owoc

(1,7)

Zupa koperkowa z ziemniakami, marchewką, śmietaną.

Spagetti z  sosem bolonese, mięsem, makaronem.

Herbata

(1,7, 9, 10,11)

Surówka z marchwi i jabłka

andrut

(1, 3, 6,7,8)

Wtorek

21.05

Kanapka: rogal, masło.

Kakao

owoc

(1,6,7)

Zupa ogórkowa z ryżem, marchewką, śmietaną.

Kotlet mielony z ziemniakami.

Kapusta młoda zasmażana na masełku z koperkiem.

Kompot z owoców mieszanych

(3,6,7,8,9,10,11)

Gofry z bitą śmietaną

(1,3,7)

Środa

22.05

Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, jajecznica ze szczypiorkiem

Kawa Inka z mlekiem

owoc

(1,3,7)

Zupa ziemniaczana z marchewką zasmażana na masełku.

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną.

Ogórek konserwowy.

Herbata z sokiem

(1,7,9,10,11)

Ciasto domowe z owocami

(1,3,7)

 

 

Czwartek

23.05

 

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi

wek z masłem

owoc

(1,5,7,8)

Rosół domowy z makaronem, marchewką, pietruszką zieloną.

Placki „Jaś”, ziemniaki.

Sałatka zielona ze śmietaną.

Herbata owocowa

(1,3,7,9,10,11)

Sok Kubuś

biszkopty

(1,3)

Piątek

24.05

Kanapka: graham, masło, polędwica drobiowa,

pomidor.

Herbata

owoc

(1, 6,7,9,10)

Zupa kalafiorowa z  ziemniakami, marchewką, śmietaną.

Pierogi z serem i masłem.

Herbata

(1,3,7)

Kanapka z pastą rybną,  masłem

(1, 4,7)

 

Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek

27.05

Kanapka:pieczywo pszenno-żytnie, masło, miód.

Kawa Inka z mlekiem

owoc

(1, 7)

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, marchewką, śmietaną.

Gołąbki z ryżu, kapusty białej, mięsa z sosem pomidorowym.

Herbata

(1,6,7,8,9,10,11)

Sałatka owocowa

biszkopt

(1,3,6,7,8)

 

Wtorek

28.05

 

Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, serek Almette ze szczypiorkiem.

Kawa zbożowa z mlekiem

owoc

(1,7)

Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką.

Filet drobiowy w panierce z sezamem z ziemniakami.

Mizeria z ogórków ze śmietaną.

Herbata owocowa

(1,3,7,9,10,11)

Galaretka owocowa

andrut

(1, 3,6,7,8)

Środa

29.05

Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, pomidor, rzodkiewka

Kawa Inka z mlekiem

owoc

(1,7)

Krupnik z kaszą,  ziemniakami, marchewką.

Zapiekanka z  ziemniaków, kurczaka, kiełbasy, kapusty białej.

Herbata z sokiem

(1,6,7,8,9,10,11)

Kanapka z masłem

Danonek

(1,7)

Czwartek

30.05

Kanapka: pieczywo pszenno- żytnie, masło, jajko gotowane.

Kawa zbożowa z mlekiem

owoc

(1,3,7)

Zupa pomidorowa z ryżem, marchewką, śmietaną.

Pieczeń wieprzowa w sosie własnym, ziemniaki.

Buraczki tarte z jabłkiem.

Kompot z owoców mieszanych

(1,7,9,10)

Kisiel owocowy

andrut

(1,3,6,7)

Piątek

31.05

Kanapka: chleb pszenno-żytni, masło, parówka cielęca

Herbata

owoc

(1,6,7,8,9,10,11)

Zupa jarzynowa z makaronem:marchewka,pietruszka, kalafior , fasolka szparagowa, śmietana.

Kotlet z ryby z ziemniakami.

Surówka z kapusty kiszonej i marchwi z oliwą z oliwek.

Herbata

(1,3,4,7)

Tosty z  serem żółtym

(1, 7)

 


Jadłospis dla szkoły

 

Poniedziałek

20.05

Spagetti z  sosem bolonese, mięsem, makaronem.

Herbata

(1,7, 9, 10,11)

Wtorek

21.05

Kotlet mielony z ziemniakami.

Kapusta młoda zasmażana na masełku z koperkiem.

Kompot z owoców mieszanych

(3,6,7,8,9,10,11)

Środa

22.05

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną.

Ogórek konserwowy.

Herbata z sokiem

(1,7,9,10,11)

Czwartek

23.05

Placki „Jaś”, ziemniaki.

Sałatka zielona ze śmietaną.

Sok Kubuś

(1,3,7,9,10,11)

Piątek

24.05

Zupa kalafiorowa z  ziemniakami, marchewką, śmietaną.

Pierogi z serem i masłem.

Herbata

(1,3,7)

 

 

Poniedziałek

27.05

Gołąbki z ryżu, kapusty białej, mięsa z sosem pomidorowym.

Herbata

(1,6,7,8,9,10,11)

 

Wtorek

28.05

Filet drobiowy w panierce z sezamem z ziemniakami.

Mizeria z ogórków ze śmietaną.

Herbata owocowa

(1,3,7,9,10,11)

Środa

29.05

Zapiekanka z  ziemniaków, kurczaka, kiełbasy, boczku, kapusty białej.

Herbata z sokiem

(1,6,7,8,9,10,11)

Czwartek

30.05

Pieczeń wieprzowa w sosie własnym, ziemniaki.

Buraczki tarte z jabłkiem.

Kompot z owoców mieszanych

(1,7,9,10)

Piątek

31.05

Kotlet z ryby z ziemniakami.

Surówka z kapusty kiszonej i marchwi z oliwą z oliwek.

Herbata

(1,3,4,7)