Jadłospis

Przedszkole:

ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 8.04Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, ser  żółty, papryka. Kawa Inka z mlekiem.
Drugie śniadanie: sok 100% (1,7)
Zupa grochowa z kiełbasą, marchewką i ziemniakami.
Naleśniki z dżemem naturalnym z truskawek.
Herbata z owoców sadu.
(1,3,6,7,8,9,10,11)
Kanapka z chleba pełnoziarnistego z masłem, wędliną, ogórek.
Bawarka (1,6,7,9,10)
Wtorek 9.04Danonek owocowy. Rzodkiewka. Wek z masłem.
Drugie śniadanie: owoc
(1,3,7)
Zupa kalafiorowa z makaronem, marchewką, śmietaną. Kurczak duszony w sosie własnym, ziemniaki.
Surówka z marchwi i jabłka.
Herbata malinowa. (1,10)
Galaretka truskawkowa
z bitą śmietaną, żurawiną, orzechy
Wafel andrutowy. (1,7)
Środa 10.04Chałka z kruszonką, masłem, ogórek. Kakao
Drugie śniadanie: owoc
(1,7)
Zupa porowo-jarzynowa z ziemniakami: marchewka, pietruszka, kalafior, fasolka szparagowa, śmietana.
Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną. Ogórek konserwowy. Kompot z owoców mieszanych
(1,3,6,7,8,9,10,11)
Kanapka z warzywami: pomidor, rzodkiewka.
Kawa zbożowa z mlekiem. (1,7)
Czwartek 11.04Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, orzechami, żurawiną.
Wek z masłem.
Drugie śniadanie: owoc
(1,5,7)
Rosół domowy z makaronem, marchewką, pietruszką zieloną. Polędwiczki drobiowe w cieście naleśnikowym z ziemniakami pieczonymi. Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy. Sok 100%
(1,3,7,9,10)
Koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym
Biszkopty. (1,7)
Piątek 12.04 Tosty z serem żółtym, wędliną, Pomidor. Bawarka
Drugie śniadanie: owoc (1,6,7,8,9,10,11)
Zupa pomidorowa z ryżem, marchewką, śmietaną.
Ryba miruna duszona z warzywami: marchewką, pietruszką, selerem.
Ziemniaki. Herbata (1,3,4,7,9)
Kanapka z masłem,
serkiem waniliowym.
Jabłko. (1,7)

ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 15.04 Wek z masłem.
Actimel owocowy.
Pomidor.
Drugie śniadanie:
mus owocowy (1,3,7)
Zupa ziemniaczana z marchewką i zasmażką na masełku. Spagetti z  sosem bolonese, mięsem, makaronem. Herbata malinowa.
(1,7,9,10,11)
Sałatka owocowa: banan, jabłko, brzoskwinia, bita śmietana. Lekkie pieczywo żytnie. (1,3,7,8)
Wtorek 16.04 Rogalik z masłem, miodem, ogórek.
Kakao
Drugie śniadanie: owoc (1,7)
Krupnik z kaszą jęczmienną, marchewką, pietruszką, ziemniakami. Zrazy wieprzowe w sosie własnym, ziemniaki. Buraczki z jabłkiem. Herbata z owoców sadu.
(1,3,7,9,10)
Kanapka z pastą rybną w sosie pomidorowym,  masłem. Bawarka (1,4,7)
Środa 17.04Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, jajecznica ze szczypiorkiem.
Kawa zbożowa z mlekiem
Drugie śniadanie: owoc (1,3,7)
Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką. Filet drobiowy w panierce z ziemniakami. Mini marchewka.
Kompot z owoców mieszanych.
(1,3,7,9,10)
Gofry z owocami,
bita śmietana,
orzechy. (1,3,7)
Czwartek 18.04 Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, twarożek z ziołami, pomidorami.
Kawa Inka z mlekiem
Drugie śniadanie: owoc (1,7)
Zupa koperkowa z ryżem, marchewką, zieloną pietruszką.
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym, kluski śląskie.
Kapusta czerwona z jabłkiem.
Sok 100% (1,7,9,10)
Kanapka z masłem,  dżem truskawkowy, ogórek.
Kawa zbożowa z mlekiem
(1,7)
Piątek 19.04 Kanapka: chleb pszenno-żytni, masło, parówka cielęca, ogórek. Bawarka
Drugie śniadanie:
owoc (1,6,7,8,9,10,11)
Zupa z fasolki szparagowej z makaronem, marchewką, śmietaną. Kotlet z ryby miruny z ziemniakami. Surówka z kapusty kiszonej i marchwi z oliwą z oliwek. Herbata (1,3,4,7)Jogurt Danonek
owocowy. Jabłko.
Wek z masłem. (1,7)
*rodzaj owocu uzależniony od dostawy
*woda podawana bez ograniczeń

Szkoła:

Poniedziałek 8.04 Zupa grochowa z kiełbasą, marchewką i ziemniakami. Naleśniki z dżemem naturalnym z truskawek. Herbata z owoców sadu. (1,3,6,7,8,9,10,11)
Wtorek 9.04 Zupa kalafiorowa z makaronem, marchewką, śmietaną. Kurczak duszony w sosie własnym, ziemniaki. Surówka z marchwi i jabłka. Herbata malinowa. (1,10)
Środa 10.04 Zupa porowo-jarzynowa z ziemniakami: marchewka, pietruszka, kalafior , fasolka szparagowa, śmietana. Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną. Ogórek konserwowy. Kompot z owoców mieszanych (1,3,6,7,8,9,10,11)
Czwartek 11.04Rosół domowy z makaronem, marchewką, pietruszką zieloną. Polędwiczki drobiowe w cieście naleśnikowym z ziemniakami pieczonymi. Sałatka z kapusty pekińskiej i kukurydzy. Sok 100% (1,3,7,9,10)
Piątek 12.04Zupa pomidorowa z ryżem, marchewką, śmietaną. Ryba miruna duszona z warzywami: marchewką, pietruszką, selerem. Ziemniaki. Herbata (1,3,4,7,9)
Poniedziałek 15.04Zupa ziemniaczana z marchewką i zasmażką na masełku. Spagetti z  sosem bolonese, mięsem, makaronem. Herbata malinowa. (1,7,9,10,11)
Wtorek 16.04Krupnik z kaszą jęczmienną, marchewką, pietruszką, ziemniakami. Zrazy wieprzowe w sosie własnym, ziemniaki. Buraczki z jabłkiem. Herbata z owoców sadu. (1,3,7,9,10)
Środa 17.04Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką. Kotlet schabowy, ziemniaki.
Kapusta kiszona duszona z masłem i cebulką. Kompot z owoców mieszanych.
(1,3,7,9,10)
Czwartek 18.04 Zupa koperkowa z ryżem, marchewką, zieloną pietruszką. Pieczeń wieprzowa w sosie własnym, kluski śląskie. Kapusta czerwona z jabłkiem. Sok 100% (1,7,9,10)
Piątek 19.04Zupa z fasolki szparagowej z makaronem, marchewką, śmietaną. Kotlet z ryby miruny z ziemniakami. Surówka z kapusty kiszonej i marchwi z oliwą z oliwek.
Herbata (1,3,4,7)

ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY W PRZYBĘDZY

ul. 3 Maja 71, 34-381 Radziechowy