Zespół Szkolno-Przedszkolny w Przybędzy

Jadłospis

Jadłospis dla przedszkola

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Środa

02.01

Kanapka: Pieczywo pszenno-żytnie, miód, masło.

Kawa Inka z mlekiem

owoc

(1,7)

Zupa ziemniaczana z marchewką, pietruszką, zasmażka na masełku.

Łazanki z makaronem, kapustą kiszoną, kiełbasą, boczkiem.

Herbata owocowa

(1, 6,7,8,9,10,11)

Surówka z marchwi i jabłka

chrupki kukurydziane

Czwartek

03.01

Chałka z kruszonką, masło.

Kakao

owoc

(1,7)

Zupa koperkowa z ziemniakami, marchewką, śmietaną.

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną.

Ogórek konserwowy.

Kompot z owoców mieszanych

(1,3,6,7,8,9,10,11)

Galaretka owocowa

andrut

(1, 7)

Piątek

04.01

Kanapka: pieczywo pszenno- żytnie, masło, wędlina,

Herbata

owoc

(1,3,5,6,7,8,9,10)

Barszcz czerwony z ziemniakami i śmietaną.

Naleśniki z dżemem z czarnej porzeczki niskosłodzonym.

Herbata z sokiem malinowym

(1,3, 7)

Kanapka z pastą z makreli, masłem

(1, 4,7)

*rodzaj owocu uzależniony od dostawy

*woda podawana bez ograniczeń

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek

07.01

Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, jajecznica ze szczypiorkiem

Kawa Inka z mlekiem

owoc

(1,3,7)

Zupa jarzynowa z ziemniakami:marchewka,pietruszka, kalafior , fasolka szparagowa, śmietana.

Pierogi z mięsem i masłem.

Herbata

(1, 3,7,9,10)

Sałatka owocowa

biszkopty

(1,7)

Wtorek

08.01

Zupa mleczna z kaszą manną

wek z masłem

owoc

(1,7)

Zupa pomidorowa z ryżem, marchewką, śmietaną.

Kotlet mielony z ziemniakami.

Kapusta zasmażana na masełku z kminkiem.

Herbata z sokiem malinowym

(1,3,6,7,8,9,10,11)

Kisiel owocowy

andrut

(1,7)

Środa

09.01

Kanapka: wek, masło

Danonek

owoc

(1,7)

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, marchewką, śmietaną.

Zapiekanka z makaronu, kiełbasy drobiowej, sera żółtego.

Kompot z owoców mieszanych

owoc

(1, 6,7,8,9,10,11)

Chałka z masłem i kruszonką

(1,7)

Czwartek

10.01

Kanapka: pieczywo pszenno- żytnie, masło, ser żółty,

Kawa zbożowa z mlekiem

owoc

(1,7)

Rosół domowy z makaronem, marchewką, pietruszką zieloną.

Placki „Jaś”, ziemniaki.

Sałatka zielona ze śmietaną.

Herbata

(1,3,7,9,10,11)

Kanapka z masłem

Sok 100%

(1,7)

Piątek

11.01

Kanapka: pieczywo pszenno- żytnie, masło, polędwica drobiowa, ogórek zielony

Herbata

owoc

(1,6,7,9,10)

Zupa ryżowa z marchewką, pietruszką.

Jajko w sosie koperkowym z ziemniakami.

Surówka z marchwi i jabłka.

Herbata z sokiem

(3,7)

Tosty z serem

(1,7)


*woda podawana bez ograniczeń

*rodzaj owocu uzależniony od dostawy

 

 

Jadłospis dla szkoły

Środa

02.01

Łazanki z makaronem, kapustą kiszoną, kiełbasą, boczkiem.

Herbata owocowa

(1, 6,7,8,9,10,11)

Czwartek

03.01

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną.

Ogórek konserwowy.

Kompot z owoców mieszanych

(1,3,6,7,8,9,10,11)

Piątek

04.01

Barszcz czerwony z ziemniakami i śmietaną.

Naleśniki z dżemem z czarnej porzeczki niskosłodzonym.

Herbata z sokiem malinowym

(1,3, 7)

Poniedziałek

07.01

Zupa jarzynowa z ziemniakami:marchewka,pietruszka, kalafior , fasolka szparagowa, śmietana.

Pierogi z mięsem i masłem.

Herbata

(1, 3,7,9,10)

Wtorek

08.01

Kotlet mielony z ziemniakami.

Kapusta zasmażana na masełku z kminkiem.

Herbata z sokiem malinowym

(1,3,6,7,8,9,10,11)

Środa

09.01

Zapiekanka z makaronu, kiełbasy drobiowej, sera żółtego.

Kompot z owoców mieszanych

(1, 6,7,8,9,10,11)

Czwartek

10.01

Placki „Jaś”, ziemniaki.

Sałatka zielona ze śmietaną.

Herbata

(1,3,7,9,10,11)

Piątek

11.01

Jajko w sosie koperkowym z ziemniakami.

Surówka z marchwi i jabłka.

Herbata z sokiem

(3,7)