Jadłospis
Przedszkole:
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
Poniedziałek 2.10 | Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, miód, pomidor. Kawa zbożowa z mlekiem Drugie śniadanie: owoc (1,7) | Zupa ziemniaczana z marchewką i zasmażką na masełku. Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną. Ogórek konserwowy. Herbata owocowa. (1,3,6,7,8,9,10,11) | Koktajl truskawkowy z jogurtem naturalnym Wafle andrutowe. (1,7) |
Wtorek 3.10 | Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, twarożek z rzodkiewką. Kawa Inka z mlekiem Drugie śniadanie: owoc (1,7) | Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką. Kurczak duszony w sosie własnym, ziemniaki. Surówka z marchwi i jabłka. Herbata z czarnej porzeczki. (1,10) | Chałka z masłem, ogórek. Kakao (1,7) |
Środa 4.10 | Wek z masłem. Actimel owocowy. Papryka Drugie śniadanie: owoc (1,3,7) | Rosół domowy z makaronem, marchewką, seler, pietruszką zieloną. Kotlet drobiowy w panierce z ziemniakami. Mizeria z ogórków ze śmietaną. Sok 100% (1,3,7,10) | Budyń czekoladowy, żurawina, orzechy. Biszkopt. (1,7,8) |
Czwartek 5.10 | Bułka maślana z masłem, serkiem waniliowym lub truskawkowym, ogórek. Kakao Drugie śniadanie: owoc (1,3,7) | Zupa brokułowa krem z ziemniakami, marchewką. Makaron zapiekany z jabłkiem, masłem, cukrem i cynamonem. Kompot z owoców mieszanych. (1,3,7,9,10) | Kanapka z chleba pełnoziarnistego z masłem, wędliną, pomidor. Bawarka (1,6,7,9,10) |
Piątek 6.10 | Kanapka: chleb pszenno-żytni, masło, parówka cielęca, papryka czerwona. Bawarka Drugie śniadanie: owoc (1,6,7,8,9,10,11) | Zupa pomidorowa z ryżem, marchewką, śmietaną. Ryba miruna panierowana z ziemniakami. Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek. Herbata (1,3,4) | Danonek owocowy Rzodkiewka. Wek z masłem. (1,7) |
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
Poniedziałek 9.10 | Danonek owocowy. Wek z masłem. Pomidor. Drugie śniadanie: owoc (1,3,7) | Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, marchewką, śmietaną. Łazanki z makaronem, kapustą kiszoną, kiełbasą. Herbata owocowa (1,6,7,8,9,10,11) | Surówka z marchwi ze śmietaną, jabłko. Pieczywo lekkie pszenne. (1,3,6,7) |
Wtorek 10.10 | Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, ser żółty, Ogórek. Kawa Inka z mlekiem Drugie śniadanie: owoc (1,7) | Zupa kalafiorowa z makaronem, marchewką, śmietaną. Klopsy w sosie koperkowym ze śmietaną z ziemniakami. Sałatka z kapusty białej z marchewką. Herbata malinowa. (1,3,7) | Rogalik z masłem, pomidor. Kakao (1,7) |
Środa 11.10 | Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi, papryka czerwona. Wek z masłem Drugie śniadanie: owoc (1,5,7) | Zupa koperkowa z ryżem, marchewką, zieloną pietruszką. Schab pieczony, ziemniaki. Buraczki z jabłkiem. Kompot z owoców mieszanych. (1,7,9,10) | Galaretka truskawkowa z bitą śmietaną, żurawina, migdały. Lekkie pieczywo pszenne. (1,7,8) |
Czwartek 12.10 | Kanapka: chleb pszenno-żytni, masło, kurczak gotowany, ogórek. Bawarka Drugie śniadanie: owoc (1,3,5,6,7,8,9,10,11) | Zupa porowo-jarzynowa z makaronem: marchewka, pietruszka, kalafior, fasolka szparagowa, śmietana. Placki ziemniaczane ze śmietaną. Herbata z owoców leśnych. (1,3,7) | Jabłko w cieście naleśnikowym z cynamonem. (1,3,7,10) |
Piątek 13.10 | Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, jajecznica z szynką, pomidor. Kawa Inka z mlekiem Drugie śniadanie: owoc (1,3,7) | Zupa ogórkowa z ryżem, marchewką, pietruszką, śmietaną. Paluszki rybne z fileta , ziemniaki. Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek. Herbata (1,3,4) | Kanapka z masłem, pastą z sera białego ze szczypiorkiem. Papryka. (1,7) |
*woda podawana bez ograniczeń
Szkoła:
Poniedziałek 2.10 | Zupa ziemniaczana z marchewką i zasmażką na masełku. Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną. Ogórek konserwowy. Herbata owocowa. (1,3,6,7,8,9,10,11) |
Wtorek 3.10 | Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką. Kurczak duszony w sosie własnym, ziemniaki. Surówka z marchwi i jabłka. Herbata z czarnej porzeczki. (1,10) |
Środa 4.10 | Rosół domowy z makaronem, marchewką, seler, pietruszką zieloną. Kotlet drobiowy w panierce z ziemniakami. Mizeria z ogórków ze śmietaną. Sok 100% (1,3,7,10) |
Czwartek 5.10 | Zupa brokułowa krem z ziemniakami, marchewką. Makaron zapiekany z jabłkiem, masłem, cukrem i cynamonem. Kompot z owoców mieszanych. (1,3,7,9,10) |
Piątek 6.10 | Zupa pomidorowa z ryżem, marchewką, śmietaną. Ryba miruna panierowana z ziemniakami. Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek. Herbata (1,3,4) |
Poniedziałek 9.10 | Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, marchewką, śmietaną. Łazanki z makaronem, kapustą kiszoną, kiełbasą, boczkiem. Herbata owocowa (1,6,7,8,9,10,11) |
Wtorek 10.10 | Zupa kalafiorowa z makaronem, marchewką, śmietaną. Klopsy w sosie koperkowym ze śmietaną z ziemniakami. Sałatka z kapusty białej z marchewką. Herbata malinowa. (1,3,7) |
Środa 11.10 | Zupa koperkowa z ryżem, marchewką, zieloną pietruszką. Schab pieczony, ziemniaki. Buraczki z jabłkiem. Kompot z owoców mieszanych. (1,7,9,10) |
Czwartek 12.10 | Zupa porowo- jarzynowa z makaronem: marchewka, pietruszka, kalafior, fasolka szparagowa, śmietana. Placki ziemniaczane ze śmietaną. Herbata z owoców leśnych. (1,3,7) |
Piątek 13.10 | Zupa ogórkowa z ryżem, marchewką, pietruszką, śmietaną. Paluszki rybne z fileta , ziemniaki. Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek. Herbata (1,3,4) |
