Zespół Szkolno-Przedszkolny w Przybędzy

Jadłospis

Jadłospis dla przedszkola

  Śniadanie Obiad Podwieczorek
       
Wtorek

12.11

Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie,  masło, szynka drobiowa,

herbata owocowa

Drugie śniadanie:

owoc

(1,6,7,9,10)

Zupa koperkowa z ziemniakami, marchewką, zieloną pietruszką, śmietaną.

Kluski na parze z sosem truskawkowym.

Herbata owocowa

(1, 3,7)

Kanapka z serem żółtym

Kakao

(1,7)

Środa

13.11

Zupa mleczna z kaszą manną

wek z masłem

Drugie śniadanie:

orzechy

(1,5,7,8)

Zupa jarzynowa z makaronem:marchewka,pietruszka, kalafior , fasolka szparagowa, śmietana.

Kotlet drobiowy w panierce z sezamem z ziemniakami.

Surówka z marchwi i jabłka.

Herbata

(1,3,7,10)

Sok marchewka – banan Kubuś

biszkopty

(1)

Czwartek

14.11

Kanapka:pieczywo pszenno-żytnie, masło, miód.

Kawa Inka z mlekiem

Drugie śniadanie:

owoc

(1, 7)

Zupa pomidorowa z makaronem, marchewką, śmietaną.

Zrazy wieprzowe w sosie własnym, ziemniaki.

Buraczki z jabłkiem.

Kompot z owoców mieszanych

(1,7,9)

Galaretka owocowa

z bitą śmietaną

z bakaliami

(1, 7)

Piątek

15.11

Kanapka: chleb pszenno-żytni, masło, parówka cielęca

Bawarka

Drugie śniadanie:

owoc

(1,6,7,8,9,10,11)

Zupa ogórkowa z ryżem marchewką, pietruszką, śmietaną.

Placki ziemniaczane ze śmietaną.

Herbata z sokiem

(1,3,7)

Kanapka z pastą z makreli ,  masłem

Bawarka

(1, 4,7)

  Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek

18.11

Kanapka: pieczywo mieszane, masło, jajecznica ze szczypiorkiem

Kawa zbożowa z mlekiem

Drugie śniadanie:

owoc

(1,3,7)

Zupa ziemniaczana z marchewką i zasmażką na masełku.

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną.

Ogórek konserwowy.

Herbata

(1,3,6,7,8,9,10,11)

Sałatka owocowa

wafle andrutowe

(1,3,6,7,8)

Wtorek

19.11

 

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi

wek z masłem

Drugie śniadanie:

owoc

(1,5,7,8)

Rosół domowy z makaronem, marchewką, pietruszką zieloną.

Kurczak duszony w sosie własnym, ziemniaki.

Sałatka z kapusty i marchwi.

Herbata z sokiem malinowym

(10)

Chałka z kruszonką, masłem

Kakao

(1,7)

Środa

20.11

Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie,  masło, polędwica drobiowa,

herbata owocowa

Drugie śniadanie:

owoce

(1,6,7,9,10)

Zupa kalafiorowa z makaronem, marchewką, śmietaną.

Kopytka serowe z masłem i cukrem.

Herbata owocowa

(1,3,7)

Kanapka z pastą z sera białego ze szczypiorkiem

(1,7)

Czwartek

21.11

Kanapka: wek, masło,  Danonek

Bawarka

Drugie śniadanie:

orzechy

(1,7,8)

Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką.

Polędwiczki drobiowe w cieście naleśnikowym z ziemniakami.

Kapusta czerwona z jabłkiem.

Kompot z owoców mieszanych

(1,3,7,9, 10)

Budyń

śmietankowy

biszkopty

(1,3,6,7)

Piątek

22.11

Tosty z serem żółtym

Kawa zbożowa z mlekiem

Drugie śniadanie:

owoc

(1,7)

Krupnik z kaszą, marchewką, ziemniakami.

Paluszki rybne z fileta , ziemniaki.

Surówka z kiszonej kapusty i marchewki z oliwą z oliwek.

Herbata

(1,3,4)

Kanapka z szynką, masłem

Bawarka

(1, 6,7,9,10)

 

Jadłospis dla szkoły

 

   
Wtorek

12.11

Zupa koperkowa z ryżem, marchewką, zieloną pietruszką, śmietaną.

Kluski na parze z sosem truskawkowym.

Herbata owocowa

(1, 3,7)

Środa

13.11

Kotlet drobiowy w panierce z sezamem z ziemniakami.

Surówka z marchwi i jabłka.

Herbata

(1,3,7,10)

Czwartek

14.11

Zrazy wieprzowe w sosie własnym, ziemniaki.

Buraczki z jabłkiem.

Kompot z owoców mieszanych

(1,7,9)

Piątek

15.11

Zupa ogórkowa z ryżem, marchewką, pietruszką, śmietaną.

Placki ziemniaczane ze śmietaną.

Herbata z sokiem

(1,3,7)

 

 

Poniedziałek

18.11

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną.

Ogórek konserwowy.

Herbata

(1,3,6,7,8,9,10,11)

Wtorek

19.11

 

Kurczak duszony w sosie własnym, ziemniaki.

Sałatka z kapusty i marchwi.

Herbata z sokiem malinowym

(10)

Środa

20.11

Zupa kalafiorowa z makaronem, marchewką, śmietaną.

Kopytka serowe z masłem i cukrem.

Herbata owocowa

(1,3,7)

Czwartek

21.11

Polędwiczki drobiowe w cieście naleśnikowym z ziemniakami.

Kapusta czerwona z jabłkiem.

Kompot z owoców mieszanych

(1,3,7,9, 10)

Piątek

22.11

Paluszki rybne z fileta , ziemniaki.

Surówka z kiszonej kapusty i marchewki z oliwą z oliwek.

Herbata

(1,3,4)