Jadłospis
Przedszkole:
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
Poniedziałek 22.04 | Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, ser żółty, ogórek. Kawa Inka z mlekiem. Drugie śniadanie: sok 100% (1,7) | Kwaśnica domowa z ziemniakami, wkładką mięsną. Pierogi z mięsem i masłem. Herbata owocowa. (1,3,7,8,10) | Surówka z marchwi ze śmietaną, jabłko. Pieczywo lekkie pszenne. (1,3,6,7) |
Wtorek 23.04 | Bułka maślana z masłem, dżemem naturalnym z truskawek. Kakao Drugie śniadanie: owoc (1,7) | Rosół domowy z makaronem, marchewką, pietruszką zieloną. Kurczak duszony w sosie własnym, ziemniaki. Kapusta pekińska z kukurydzą z oliwą z oliwek. Kompot z owoców mieszanych. (9) | Kanapka z warzywami: papryka, ogórek, rzodkiewka. Kawa zbożowa z mlekiem. (1,7) |
Środa 24.04 | Zupa mleczna z musli, płatkami kukurydzianymi, orzechami, żurawiną. Wek z masłem. Drugie śniadanie: owoc (1,5,7) | Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką. Zapiekanka z ziemniaków, kurczaka, kiełbasy drobiowej, boczku, kapusty białej. Herbata malinowa. (1,6,7,8,9,10,11) | Wek z masłem, z kremem z banana, kakao. Kawa Inka z mlekiem. (1,7) |
Czwartek 25.04 | Jogurt naturalny z truskawkami. Wek z masłem. Drugie śniadanie: owoc (1,5,7) | Zupa koperkowa z ryżem, marchewką, zieloną pietruszką. Kotlet drobiowy w panierce z ziemniakami pieczonymi. Mizeria z ogórków ze śmietaną Sok 100% (1,3,7,9,10,11) | Budyń czekoladowy, żurawina, migdały. Wafel andrutowy. (1,7,8) |
Piątek 26.04 | Kanapka: chleb pszenno-żytni, masło, polędwica drobiowa, papryka. Bawarka Drugie śniadanie: owoc (1,3,5,6,7,8,9,10,11) | Zupa jarzynowa z makaronem: marchewka, pietruszka, kalafior , fasolka szparagowa, śmietana. Ryba w chrupiącej panierce z ziemniakami. Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek. Herbata (1,3,4) | Actimel owocowy wek z masłem. Jabłko. (1,7) |
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
Poniedziałek 29.04 | Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, pasta rybna z makreli w sosie z pomidorami. Kawa Inka z mlekiem. Drugie śniadanie: mus owocowy (1,4,7) | Zupa jarzynowa z makaronem: marchewka, pietruszka, kalafior, fasolka szparagowa, śmietana. Jajko w sosie koperkowym z ziemniakami. Surówka z marchwi i jabłka. Herbata owocowa. (1,3,7) | Kanapka z masłem, twarogiem ze szczypiorkiem. Sok (1,7) |
Wtorek 30.04 | Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, ser żółty, ogórek. Kawa Inka z mlekiem Drugie śniadanie: mus owocowy (1,7) | Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką. Placki „Jaś”, pieczone ziemniaczki. Buraczki tarte z jabłkiem. Sok (1,3,7,9,10,11) | Kanapka z masłem, serkiem waniliowym. Jabłko. (1,7) |
Czwartek 2.05 | Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, miód, papryka. Kawa zbożowa z mlekiem Drugie śniadanie: owoc (1,7) | Zupa ziemniaczana z marchewką i zasmażką na masełku. Pierogi z owocami, masłem. Herbata. (1,3,7) | Jogurtowy mus z truskawką Lekkie pieczywo pszenne. (1,7) |
Śniadanie | Obiad | Podwieczorek | |
Poniedziałek 6.05 | Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, serek biały Almette ze szczypiorkiem. Kawa zbożowa z mlekiem Drugie śniadanie: mus (1,7) | Krupnik z kaszą jęczmienną, marchewką, pietruszką, ziemniakami. Łazanki z makaronem, kapustą kiszoną, kiełbasą, boczkiem. Herbata owocowa (1,6,7,8,9,10,11) | Owoce: banan, brzoskwinia, jabłko, bita śmietana. Pieczywo ryżowe. (1,3,7,8) |
Wtorek 7.05 | Chałka z kruszonką, masłem, rzodkiewka. Kakao Drugie śniadanie: owoc (1,7) | Zupa pomidorowa z tartym ciastem, marchewką, śmietaną. Kotlet mielony z ziemniakami. Kapusta biała zasmażana na masełku z kminkiem mielonym. Sok 100% (1,3,7) | Kanapka z masłem, serem żółtym, pomidor. Kakao. (1,7) |
Środa 8.05 | Danonek owocowy. Wek z masłem. Ogórek. Drugie śniadanie: owoc (1,3,7) | Zupa kalafiorowa z ziemniakami, marchewką, śmietaną. Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną. Ogórek konserwowy. Kompot z owoców mieszanych (1,3,6,7,8,9,10,11) | Galaretka truskawkowa z bitą śmietaną, żurawiną, orzechy Wafel andrutowy. (1,7) |
Czwartek 9.05 | Tosty z serem żółtym, Pomidor. Kawa Inka z mlekiem. Drugie śniadanie: owoc (1,6,7) | Zupa brokułowa krem z ziemniakami, marchewką. Knedle z musem truskawkowym. Herbata owocowa. (1,3,7,9,10) | Kanapka z chleba pełnoziarnistego z masłem, wędliną, ogórek. Bawarka (1,6,7,9,10) |
Piątek 10.05 | Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, jajecznica z szynką, ze szczypiorkiem. Bawarka. Drugie śniadanie: owoc (1,3,6,7,8,9,10) | Zupa z fasolki szparagowej z makaronem, marchewką, śmietaną. Paluszki rybne z fileta, ziemniaki. Surówka z kapusty kiszonej, marchewką i oliwą z oliwek. Herbata (1,3,4) | Jogurtowy mus: truskawka i banan. Krążek jaglany z marchewką. (1,7) |
*woda podawana bez ograniczeń
Szkoła:
Poniedziałek 22.04 | Kwaśnica domowa z ziemniakami, wkładką mięsną. Pierogi z mięsem i masłem. Herbata owocowa. (1,3,7,8,10) |
Wtorek 23.04 | Rosół domowy z makaronem, marchewką, pietruszką zieloną. Duszone udźce z kurczaka z ziemniakami. Kapusta pekińska z kukurydzą z oliwą z oliwek. Kompot z owoców mieszanych. (9) |
Środa 24.04 | Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką. Zapiekanka z ziemniaków, kurczaka, kiełbasy drobiowej, boczku, kapusty białej. Herbata malinowa. (1,6,7,8,9,10,11) |
Czwartek 25.04 | Zupa koperkowa z ryżem, marchewką, zieloną pietruszką. Kotlet drobiowy w panierce z ziemniakami pieczonymi. Mizeria z ogórków ze śmietaną. Sok 100% (1,3,7,9,10,11) |
Piątek 26.04 | Zupa jarzynowa z makaronem: marchewka, pietruszka, kalafior, fasolka szparagowa, śmietana. Ryba w chrupiącej panierce z ziemniakami. Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek. Herbata (1,3,4) |
Poniedziałek 6.05 | Krupnik z kaszą jęczmienną, marchewką, pietruszką, ziemniakami. Łazanki z makaronem, kapustą kiszoną, kiełbasą, boczkiem. Herbata owocowa (1,6,7,8,9,10,11) |
Wtorek 7.05 | Zupa pomidorowa z tartym ciastem, marchewką, śmietaną. Kotlet mielony z ziemniakami. Kapusta biała zasmażana na masełku z kminkiem mielonym. Sok 100% (1,3,7) |
Środa 8.05 | Zupa kalafiorowa z ziemniakami, marchewką, śmietaną. Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną. Ogórek konserwowy. Kompot z owoców mieszanych (1,3,6,7,8,9,10,11) |
Czwartek 9.05 | Zupa brokułowa krem z ziemniakami, marchewką. Knedle z musem truskawkowym. Herbata owocowa. (1,3,7,9,10) |
Piątek 10.05 | Zupa z fasolki szparagowej z makaronem, marchewką, śmietaną. Paluszki rybne z fileta, ziemniaki. Surówka z kapusty kiszonej, marchewką i oliwą z oliwek. Herbata (1,3,4) |