Zespół Szkolno-Przedszkolny w Przybędzy

Jadłospis

Jadłospis dla przedszkola

  Śniadanie Obiad Podwieczorek
       
Wtorek

7.01

Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie,  masło, polędwica drobiowa,

Bawarka

Drugie śniadanie:

owoc

(1,6,7,9,10)

Krupnik z kaszą, marchewką, ziemniakami.

Makaron zapiekany z jabłkiem.

Herbata

(1,3,7)

Kanapka z masłem, miód

Kakao

(1,7)

Środa

8.01

Chałka z kruszonka, masłem

Kakao

Drugie śniadanie:

orzechy

(1,7,8)

Zupa koperkowa z ziemniakami, marchewką,

Gulasz drobiowy z indyka, ryż.

Ogórek konserwowy.

Kompot z owoców sezonowych

( 1,9 )

Galaretka owocowa

z bitą śmietaną

(1, 7)

Czwartek

9.01

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi

wek z masłem

Drugie śniadanie:

owoc

(1,5,7)

Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką.

Kotlet mielony z ziemniakami.

Kapusta biała zasmażana na masełku z kminkiem mielonym.

Herbata owocowa

(1,3,7)

Budyń śmietankowy

biszkopty

(1,7)

Piątek

10.01

Tosty z serem żółtym

Kawa zbożowa z mlekiem

Drugie śniadanie:

owoc

(1,7)

Zupa pomidorowa z makaronem, marchewką, śmietaną.

Paluszki rybne z fileta , ziemniaki.

Sałatka z kiszonej kapusty i marchewki z oliwą z oliwek.

Herbata

(1,3,4)

Kanapka z szynką, masłem

Bawarka

(1, 6,7,9,10)

 

Śniadanie Obiad Podwieczorek
Poniedziałek

13.01

Kanapka:pieczywo pszenno-żytnie, masło, miód.

Kawa Inka z mlekiem

Drugie śniadanie:

owoc

(1, 7)

Zupa ziemniaczana z marchewką i zasmażką na masełku.

Pierogi z mięsem i masłem.

Herbata

(1, 3,7)

Surówka z marchwi ze  śmietaną

andrut

(1,3,6,7)

Wtorek

14.01

 

Kanapka: wek, masło,

Kawa zbożowa z mlekiem

Drugie śniadanie:

owoc

(1,7)

Rosół domowy z makaronem, marchewką, pietruszką zieloną.

Kotlet drobiowy w panierce z sezamem z ziemniakami.

Kapusta pekińska z kukurydzą z oliwą z oliwek.

Herbata

(1,3,7,10)

Koktajl owocowy: jogurt naturalny, truskawki

chrupka kukurydziana

(1, 3,7)

Środa

15.01

Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, kurczak gotowany.

Bawarka

Drugie śniadanie:

orzechy

(1,3,5,6,7,8,9,10,11)

Zupa jarzynowa z ziemniakami:marchewka,pietruszka, kalafior , fasolka szparagowa, śmietana.

Jabłko w cieście naleśnikowym.

Herbata

(1,3,7,10)

Kanapka z masłem, ogórkiem

(1,7)

Czwartek

16.01

Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, jajecznica ze szczypiorkiem

Kawa zbożowa z mlekiem

Drugie śniadanie:

owoc

(1,3,7)

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, marchewką, śmietaną.

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną.

Ogórek konserwowy.

Kompot z owoców mieszanych

(1,3,6,7,8,9,10,11)

Wek z masłem

Kakao

(1,7)

Piątek

17.01

Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, pasta rybna

Bawarka

Drugie śniadanie:

owoc

(1,4,7)

Zupa z fasolki szparagowej z makaronem, ziemniakami, marchewką, śmietaną.

Jajko sadzone z ziemniakami.

Marchew duszona z groszkiem.

Herbata z sokiem malinowym

(3, 7)

Kanapka z szynką, masłem

Bawarka

(1, 6,7,9,10)

*rodzaj owocu uzależniony od dostawy*woda podawana bez ograniczeń


Jadłospis dla szkoły

 

   
Wtorek

07.01

Krupnik z kaszą, marchewką, ziemniakami.

Makaron zapiekany z jabłkiem.

Herbata

(1,3,7)

Środa

08.01

Gulasz drobiowy z indyka, ryż.

Ogórek konserwowy.

Kompot z owoców sezonowych

( 1,9 )

Czwartek

09.01

Kotlet mielony z ziemniakami.

Kapusta biała zasmażana na masełku z kminkiem mielonym.

Herbata owocowa

(1,3,7)

Piątek

10.01

Paluszki rybne z fileta , ziemniaki.

Sałatka z kiszonej kapusty i marchewki z oliwą z oliwek.

Herbata

(1,3,4)

 

 

Poniedziałek

27.01

Spagetti z  sosem bolonese, mięsem, makaronem.

Herbata owocowa

(1,7, 9, 10,11)

Wtorek

28.01

 

Kotlet drobiowy w panierce z ziemniakami.

Surówka z marchewki i jabłka.

Herbata

(1,3,7,10)

Środa

29.01

Zupa fasolowa z marchewką, ziemniakami, śmietaną.

Naleśniki z dżemem  z czarnej porzeczki niskosłodzonym.

Herbata

(1,3, 7)

Czwartek

30.01

Klopsy w sosie koperkowym ze śmietaną.

Sałatka z kapusty białej z marchewką.

Kompot z owoców miesznych

(1,3,7)

Piątek

31.01

Kotlet z ryby z ziemniakami.

Surówka z kapusty kiszonej i marchwi z oliwą z oliwek.

Herbata

(1,3,4,7)