Jadłospis

Przedszkole:

ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 22.04Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, ser  żółty, ogórek. Kawa Inka z mlekiem.
Drugie śniadanie: sok 100% (1,7)
Kwaśnica domowa z ziemniakami, wkładką mięsną. Pierogi z mięsem i masłem.
Herbata owocowa. (1,3,7,8,10)
Surówka z marchwi ze  śmietaną,
jabłko. Pieczywo lekkie pszenne.
(1,3,6,7)
Wtorek 23.04Bułka maślana z masłem, dżemem naturalnym z truskawek. Kakao
Drugie śniadanie: owoc (1,7)
Rosół domowy z makaronem, marchewką, pietruszką zieloną. Kurczak duszony w sosie własnym, ziemniaki.
Kapusta pekińska z kukurydzą z oliwą z oliwek. Kompot z owoców mieszanych. (9)
Kanapka z warzywami: papryka, ogórek, rzodkiewka.
Kawa zbożowa z mlekiem. (1,7)
Środa 24.04Zupa mleczna z musli, płatkami kukurydzianymi,
orzechami, żurawiną.
Wek z masłem.
Drugie śniadanie: owoc
(1,5,7)
Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką. Zapiekanka z  ziemniaków, kurczaka, kiełbasy drobiowej, boczku, kapusty białej. Herbata malinowa. (1,6,7,8,9,10,11)Wek z masłem, z kremem z banana, kakao. Kawa Inka z mlekiem. (1,7)
Czwartek 25.04Jogurt naturalny z truskawkami. Wek z masłem.
Drugie śniadanie: owoc
(1,5,7)
Zupa koperkowa z ryżem, marchewką, zieloną pietruszką.
Kotlet drobiowy w panierce z ziemniakami pieczonymi.
Mizeria z ogórków ze śmietaną
Sok 100% (1,3,7,9,10,11)
Budyń czekoladowy,
żurawina, migdały.
Wafel andrutowy.
(1,7,8)
Piątek 26.04 Kanapka: chleb pszenno-żytni, masło, polędwica drobiowa, papryka. Bawarka
Drugie śniadanie: owoc
(1,3,5,6,7,8,9,10,11)
Zupa jarzynowa z makaronem: marchewka, pietruszka, kalafior , fasolka szparagowa, śmietana.
Ryba w chrupiącej panierce z ziemniakami. Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek. Herbata (1,3,4)
Actimel owocowy
wek z masłem.
Jabłko. (1,7)
ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 29.04Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, pasta rybna z makreli w sosie z pomidorami. Kawa Inka z mlekiem.
Drugie śniadanie: mus owocowy (1,4,7)
Zupa jarzynowa z makaronem: marchewka, pietruszka, kalafior, fasolka szparagowa, śmietana.
Jajko w sosie koperkowym z ziemniakami. Surówka z marchwi i jabłka. Herbata owocowa. (1,3,7)
Kanapka z masłem, twarogiem ze szczypiorkiem.
Sok (1,7)
Wtorek 30.04Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, ser  żółty, ogórek. Kawa Inka z mlekiem
Drugie śniadanie: mus owocowy (1,7)
Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką.
Placki „Jaś”, pieczone ziemniaczki.
Buraczki tarte z jabłkiem.
Sok (1,3,7,9,10,11)
Kanapka z masłem, serkiem  waniliowym.
Jabłko. (1,7)
Czwartek 2.05Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, miód, papryka.
Kawa zbożowa z mlekiem
Drugie śniadanie: owoc (1,7)
Zupa ziemniaczana z marchewką i zasmażką na masełku. Pierogi z owocami, masłem. Herbata. (1,3,7)Jogurtowy mus z truskawką Lekkie pieczywo pszenne.
(1,7)

ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 6.05 Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, serek biały Almette ze szczypiorkiem. Kawa zbożowa z mlekiem
Drugie śniadanie: mus (1,7)
Krupnik z kaszą jęczmienną, marchewką, pietruszką, ziemniakami.
Łazanki z makaronem, kapustą kiszoną, kiełbasą, boczkiem. Herbata owocowa
(1,6,7,8,9,10,11)
Owoce: banan, brzoskwinia, jabłko, bita śmietana.
Pieczywo ryżowe.
(1,3,7,8)
Wtorek 7.05 Chałka z kruszonką, masłem, rzodkiewka.
Kakao
Drugie śniadanie: owoc (1,7)
Zupa pomidorowa z tartym ciastem, marchewką, śmietaną. Kotlet mielony z ziemniakami. Kapusta biała zasmażana na masełku z kminkiem mielonym.
Sok 100% (1,3,7)
Kanapka z masłem, serem żółtym, pomidor. Kakao.
(1,7)
Środa 8.05Danonek owocowy.
Wek z masłem. Ogórek.
Drugie śniadanie: owoc (1,3,7)
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, marchewką, śmietaną.
Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną. Ogórek konserwowy.
Kompot z owoców mieszanych
(1,3,6,7,8,9,10,11)
Galaretka truskawkowa
z bitą śmietaną, żurawiną, orzechy
Wafel andrutowy.
(1,7)
Czwartek 9.05 Tosty z serem żółtym, Pomidor. Kawa Inka z mlekiem.
Drugie śniadanie: owoc
(1,6,7)
Zupa brokułowa krem z ziemniakami, marchewką.
Knedle z musem truskawkowym.
Herbata owocowa. (1,3,7,9,10)
Kanapka z chleba pełnoziarnistego z masłem, wędliną, ogórek. Bawarka
(1,6,7,9,10)
Piątek 10.05 Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, jajecznica z szynką, ze szczypiorkiem. Bawarka.
Drugie śniadanie: owoc (1,3,6,7,8,9,10)
Zupa z fasolki szparagowej z makaronem, marchewką, śmietaną.
Paluszki rybne z fileta, ziemniaki.
Surówka z kapusty kiszonej, marchewką i oliwą z oliwek.
Herbata (1,3,4)
Jogurtowy mus: truskawka i banan.
Krążek jaglany z marchewką. (1,7)
*rodzaj owocu uzależniony od dostawy
*woda podawana bez ograniczeń

Szkoła:

Poniedziałek 22.04 Kwaśnica domowa z ziemniakami, wkładką mięsną.
Pierogi z mięsem i masłem. Herbata owocowa. (1,3,7,8,10)
Wtorek 23.04 Rosół domowy z makaronem, marchewką, pietruszką zieloną.
Duszone udźce z kurczaka z ziemniakami. Kapusta pekińska z kukurydzą z oliwą z oliwek. Kompot z owoców mieszanych. (9)
Środa 24.04 Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką. Zapiekanka z  ziemniaków, kurczaka, kiełbasy drobiowej, boczku, kapusty białej. Herbata malinowa.
(1,6,7,8,9,10,11)
Czwartek 25.04Zupa koperkowa z ryżem, marchewką, zieloną pietruszką. Kotlet drobiowy w panierce z ziemniakami pieczonymi. Mizeria z ogórków ze śmietaną. Sok 100%
(1,3,7,9,10,11)
Piątek 26.04Zupa jarzynowa z makaronem: marchewka, pietruszka, kalafior, fasolka szparagowa, śmietana. Ryba w chrupiącej panierce z ziemniakami.
Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek. Herbata (1,3,4)
Poniedziałek 6.05Krupnik z kaszą jęczmienną, marchewką, pietruszką, ziemniakami. Łazanki z makaronem, kapustą kiszoną, kiełbasą, boczkiem. Herbata owocowa (1,6,7,8,9,10,11)
Wtorek 7.05Zupa pomidorowa z tartym ciastem, marchewką, śmietaną. Kotlet mielony z ziemniakami. Kapusta biała zasmażana na masełku z kminkiem mielonym.
Sok 100% (1,3,7)
Środa 8.05Zupa kalafiorowa z ziemniakami, marchewką, śmietaną. Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną. Ogórek konserwowy. Kompot z owoców mieszanych (1,3,6,7,8,9,10,11)
Czwartek 9.05 Zupa brokułowa krem z ziemniakami, marchewką. Knedle z musem truskawkowym.
Herbata owocowa. (1,3,7,9,10)
Piątek 10.05Zupa z fasolki szparagowej z makaronem, marchewką, śmietaną. Paluszki rybne z fileta, ziemniaki. Surówka z kapusty kiszonej, marchewką i oliwą z oliwek. Herbata
(1,3,4)

ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY W PRZYBĘDZY

ul. 3 Maja 71, 34-381 Radziechowy