Jadłospis

Przedszkole:


ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 27.03Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, miód, ogórek. Kawa Inka z mlekiem
Drugie śniadanie: owoc (1,7)
Kwaśnica domowa z ziemniakami.
Pierogi z mięsem i masłem. Herbata
(1,3,7)
Surówka z marchwi ze  śmietaną,
jabłko. Wafle andrutowe.
(1,3,6,7)
Wtorek
28.03
Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, twarożek z rzodkiewką.
Kawa zbożowa z mlekiem
Drugie śniadanie: owoc (1,7)
Zupa porowo – jarzynowa z makaronem: por, marchewka, pietruszka, kalafior, fasolka szparagowa, śmietana.
Zapiekanka z ziemniaków, kurczaka, kiełbasy drobiowej, kapusty białej.
Kompot z owoców mieszanych
(1,6,7,8,9,10,11)
Bułeczka maślana z masłem,
ogórek. Kakao
(1,7)
Środa
29.03
Płatki kukurydziane z  mlekiem. Papryka.
Weka z masłem.
Drugie śniadanie: orzechy
(1,5,7,8)
Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką. Polędwiczki drobiowe w cieście naleśnikowym z ziemniakami. Fasolka szparagowa duszona na masełku. Sok 100% jabłkowy.
(1,3,7,9,10)
Budyń śmietankowy,
rodzynki. Biszkopt
(1,7)

Czwartek 30.03
Chałka z kruszonką, masłem, rzodkiewka.
Kakao
Drugie śniadanie:
owoc (1,7)
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, marchewką, śmietaną. Filet z indyka duszony z warzywami: marchewką, pietruszką, groszkiem zielonym, oraz z ryżem. Herbata leśna.
(1,6,7 ,9,10,11)
Mus truskawkowy ze śmietaną. Pieczywo chrupkie.
(7)
Piątek
31.03
Kanapka: chleb pszenno-żytni, masło, parówka cielęca, ogórek zielony. Bawarka
Drugie śniadanie: owoc
(1,6,7,8,9,10,11)
Zupa ogórkowa z ryżem, marchewką, śmietaną. Ryba panierowana z ziemniakami. Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek.
Herbata (1,3,4)
Kanapka z masłem, ser żółty, papryka.
(1,7)

ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 03.04Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, jajecznica z szynką, ze szczypiorkiem. Kawa Inka z mlekiem
Drugie śniadanie: owoc (1,3,7)
Zupa ziemniaczana z marchewką i zasmażką na masełku. Naleśniki z dżemem bez cukru truskawkowym. Herbata (1,3,7)Sałatka owocowa z bitą śmietaną,
Pieczywo chrupkie.
(1,3,7)
Wtorek
04.04
Kanapka: weka, masło, papryka, ogórek.
Kawa zbożowa z mlekiem
Drugie śniadanie: orzechy
(1,7,8)
Zupa pomidorowa z ryżem, marchewką, śmietaną.
Kotlet mielony z ziemniakami.
Kapusta biała zasmażana na masełku z kminkiem mielonym.
Herbata owocowa. (1,3,7)
Kanapka z masłem,
Almette ze szczypiorkiem.
(1,7)
Środa
05.04
Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, ser  żółty,  pomidor. Kawa Inka z mlekiem
Drugie śniadanie: owoc
(1,7)
Krupnik z kaszą jęczmienną, marchewką, pietruszką, ziemniakami. Schab pieczony, ziemniaki. Buraczki z jabłkiem.
Kompot z owoców mieszanych.
(1,7,9,10)
Galaretka truskawkowa
z bitą śmietaną, żurawiną. Wafel
(1,7)

Czwartek 06.04
Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, pasta rybna z makreli w sosie z pomidorami. Kawa zbożowa z mlekiem.
Drugie śniadanie: owoc
(1,4,7)
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, marchewką, śmietaną.
Makaron zapiekany z jabłkiem, masłem, cukrem i cynamonem.
Herbata z czarnej porzeczki.
(1,3,7,9,10)
Kanapka z wędliną, masłem, papryka czerwona. Bawarka
(1,6,7,9,10)
Piątek
07.04
Kanapka: chleb pszenno-żytni, masło, polędwica drobiowa, ogórek. Bawarka
Drugie śniadanie: owoc
(1,5,7,8)
Zupa koperkowa z ryżem, marchewką, śmietaną.
Ryba z ziemniakami. Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek. Herbata (1,3,4)
Kanapka z masłem, serkiem truskawkowym, marchewka. (1,7)
*rodzaj owocu uzależniony od dostawy
*woda podawana bez ograniczeń

Szkoła:

Poniedziałek 27.03Kwaśnica domowa z ziemniakami. Pierogi z mięsem i masłem. Herbata (1,3,7)
Wtorek
28.03
Zupa porowo – jarzynowa z makaronem: por, marchewka, pietruszka, kalafior, fasolka szparagowa, śmietana. Zapiekanka z  ziemniaków, kurczaka, kiełbasy drobiowej, boczku, kapusty białej. Kompot z owoców mieszanych
(1,6,7,8,9,10,11)
Środa
29.03
Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką. Polędwiczki drobiowe w cieście naleśnikowym z ziemniakami pieczonymi. Fasolka szparagowa duszona na masełku.
Sok 100% jabłkowy. (1,3,7,9, 10)
Czwartek
30.03
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, marchewką, śmietaną.
Filet z indyka duszony z warzywami:marchewką, pietruszką, groszkiem zielonym, oraz z ryżem. Herbata leśna. (1,6,7,9,10,11)
Piątek
31.03
Zupa ogórkowa z ryżem, marchewką, śmietaną. Ryba panierowana z ziemniakami.
Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek. Herbata (1,3,4)
Poniedziałek 03.04Zupa ziemniaczana z marchewką i zasmażką na masełku. Naleśniki z dżemem bez cukru truskawkowym. Herbata (1,3,7)
Wtorek
04.04
Zupa pomidorowa z ryżem, marchewką, śmietaną. Kotlet mielony z ziemniakami.
Kapusta biała zasmażana na masełku z kminkiem mielonym. Herbata owocowa. (1,3,7)
Środa
05.04
Krupnik z kaszą jęczmienną, marchewką, pietruszką, ziemniakami. Schab pieczony, ziemniaki. Buraczki z jabłkiem. Kompot z owoców mieszanych. (1,7,9,10)

ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY W PRZYBĘDZY

ul. 3 Maja 71, 34-381 Radziechowy