Jadłospis

Przedszkole:

ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 30.09Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, serek biały puszysty ziołami, ogórek.
Kawa zbożowa z mlekiem
Drugie śniadanie: sok 100% (1,7)
Zupa wielowarzywna z ziemniakami: marchewka, kalafior, kapusta brukselka, kalarepa, seler, śmietana. Spagetti z  sosem bolonese, mięsem, makaronem.
Herbata. (1,7,9,10,11)
Sałatka owocowa: banan, truskawki, bita śmietana.
Krążek otrębowy z jagodami goji bez cukru. (1,7)
Wtorek 1.10Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, jajko gotowane, pomidor.
Kawa Inka z mlekiem
Drugie śniadanie: owoc
(1,3,7)
Krupnik z kaszą jęczmienną, marchewką, pietruszką, ziemniakami.
Kurczak duszony w sosie własnym, ziemniaki. Fasolka szparagowa duszona na masełku. Kompot z owoców mieszanych. (1,10)
Chałka z masłem,
ogórek zielony.
Kakao (1,7)
Środa 2.10Zupa mleczna z żurawiną, orzechami, płatki kukurydziane.
Wek z masłem.
Drugie śniadanie:
owoc (1,5,7,8)
Rosół domowy z makaronem, marchewką, pietruszką zieloną.
Kotlet drobiowy w panierce z ziemniakami. Mizeria z ogórków ze śmietaną. Herbata malinowa z cytryną. (1,3,7,10)
Kanapka z masłem, ser żółty, papryka.
(17)
Czwartek 3.10Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, papryka. Actimel owocowy.
Drugie śniadanie: owoc (1,7)
Barszcz czerwony z ziemniakami i śmietaną. Knedle z musem truskawkowym z masłem i cukrem.
Herbata z owoców sadu. (1,3,7,9,10)
Bułka grahamka z masłem, wędliną, pomidor. Bawarka
(1,6,7,9,10)
Piątek 4.10 Kanapka: chleb pszenno-żytni, masło, parówka cielęca, ogórek. Bawarka
Drugie śniadanie: owoc
(1,6,7,8,9,10,11)
Zupa ogórkowa z ryżem, marchewką, śmietaną. Paluszki rybne z fileta , ziemniaki. Mini marchewka. Herbata (1,3,4)Kanapka z masłem,
Danonek owocowy.
(1,7)
ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 7.10 Wek z masłem.
Serek homogenizowany
Pomidor.
Drugie śniadanie:
orzechy (1,7,8)
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, marchewką, śmietaną. Zapiekanka z makaronu, kiełbasy, sera żółtego.
Herbata z owoców leśnych. (1,6,7,8,9,10,11)
Kolorowa kanapka: ogórek, rzodkiewka.
Kawa zbożowa z mlekiem. (1,7)
Wtorek 8.10Bułka maślana z masłem, dżemem bez cukru z truskawek. Kakao.
Drugie śniadanie: owoc (1,7)
Zupa meksykańska z makaronem: marchew, fasola szparagowa, kukurydza, groch zielony, papryka, fasola czerwona, cebula, śmietana.
Mielony kotlet z ziemniakami.
Kapusta białą zasmażana na masełku z kminkiem mielonym.
Sok 100% (1,3,7)
Kanapka z pastą rybną w sosie pomidorowym,  masłem Bawarka (1,4,7)
Środa 9.10Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, ser mozzarella,
papryka. Kawa Inka z mlekiem
Drugie śniadanie: owoc
(1,7)
Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką.
Pieczeń wieprzowa w sosie własnym, ziemniaki.
Buraczki tarte z jabłkiem.
Kompot z owoców mieszanych.
(1,7,9,10)
Galaretka truskawkowa
z bitą śmietaną, żurawina.
Lekkie pieczywo żytnie.
(1,7)
Czwartek 10.10 Jogurt naturalny z truskawkami.
Wek z masłem.
Drugie śniadanie: owoc (1,7)
Zupa ziemniaczana z marchewką i zasmażką na masełku. Pierogi z serem.
Herbata owocowa. (1,3,7)
Kanapka z chleba pełnoziarnistego z masłem, wędliną, pomidor. Bawarka
(1,6,7,9,10)
Piątek 11.10Kanapka: chleb pszenno-żytni, masło, polędwica drobiowa, ogórek. Bawarka
Drugie śniadanie: owoc
(1,3,5,6,7,8,9,10,11)
Zupa z fasolki szparagowej z makaronem, marchewką, śmietaną. Ryba miruna panierowana z ziemniakami.
Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek.
Herbata. (1,3,4)
Jogurtowy mus z owocami. Kanapka z masłem. (1,7)
*rodzaj owocu uzależniony od dostawy
*woda podawana bez ograniczeń
             

Szkoła:

Poniedziałek 30.09Zupa wielowarzywna z ziemniakami: marchewka, kalafior, kapusta brukselka, kalarepa, seler, śmietana. Spagetti z  sosem bolonese, mięsem, makaronem.
Mus jogurtowo-owocowy. Herbata. (1,7,9,10,11)
Wtorek 1.10Krupnik z kaszą jęczmienną, marchewką, pietruszką, ziemniakami. Kurczak duszony w sosie własnym, ziemniaki. Fasolka szparagowa duszona na masełku.
Kompot z owoców mieszanych. (1,10)
Środa 2.10 Rosół domowy z makaronem, marchewką, pietruszką zieloną. Kotlet drobiowy w panierce z ziemniakami. Mizeria z ogórków ze śmietaną. Herbata malinowa z cytryną. (1,3,7,10)
Czwartek 3.10Barszcz czerwony z ziemniakami i śmietaną. Knedle z musem truskawkowym z masłem i cukrem. Herbata z owoców sadu. (1,3,7,9,10)
Piątek 4.10Zupa ogórkowa z ryżem, marchewką, śmietaną. Paluszki rybne z fileta , ziemniaki. Mini marchewka. Herbata (1,3,4)
Poniedziałek 7.10 Zupa kalafiorowa z ziemniakami, marchewką, śmietaną. Zapiekanka z makaronu, kiełbasy , sera żółtego. Herbata z owoców leśnych. (1,3,6,7,8,9,10,11)
Wtorek 8.10 Zupa meksykańska z makaronem: marchew, fasola szparagowa, kukurydza, groch zielony, papryka, fasola czerwona, cebula , śmietana. Mielony kotlet z ziemniakami. Kapusta białą zasmażana na masełku z kminkiem mielonym. Sok 100% (1,3,7)
Środa 9.10Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką. Pieczeń wieprzowa w sosie własnym, ziemniaki. Buraczki tarte z jabłkiem. Kompot z owoców mieszanych. (1,7,9,10)
Czwartek 10.10 Zupa ziemniaczana z marchewką i zasmażką na masełku. Pierogi z serem. Herbata owocowa. (1,3,7)
Piątek 11.10Zupa z fasolki szparagowej z makaronem, marchewką, śmietaną. Ryba miruna panierowana z ziemniakami. Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek.
Herbata. (1,3,4)

ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY W PRZYBĘDZY

ul. 3 Maja 71, 34-381 Radziechowy