Jadłospis

Przedszkole:

ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek 10.02 Danonek owocowy
Wek z masłem. Papryka.
Drugie śniadanie:
talarki jabłkowe (1,3,7)
Zupa porowo – jarzynowa z ziemniakami: por, marchewka, pietruszka, kalafior, fasolka szparagowa, śmietana. Zapiekanka z makaronu, kiełbasy , sera żółtego. Herbata truskawkowa. (1,3,6,7,8,9,10,11)Owoce: banan, borówka, żurawina z bitą śmietaną.
Wafle andrutowe.
(1,7)
Wtorek 11.02 Zupa mleczna z żurawiną, orzechami, płatki kukurydziane.
Wek z masłem.
Drugie śniadanie:
owoc (1,5,7)
Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką. Kotlet schabowy, ziemniaki pieczone. Kapusta kiszona duszona z masłem i cebulką. Sok 100% (1,3,7,9,10)Bułeczka z masłem, miodem. Pomidor.
Mleko czekoladowe. (1,7)
Środa 12.02 Rogalik z masłem,  ogórek. Kakao
Drugie śniadanie:
owoc (1,7)
Zupa pieczarkowa z ziemniakami, śmietaną. Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną. Ogórek konserwowy.
Kompot z owoców mieszanych (1,3,6,7,8,9,10,11)
Galaretka truskawkowa
z bitą śmietaną, żurawina, orzechy.
Talarki gryczane.(1,7)
Czwartek 13.02 Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, ser wędzony, pomidor. Kawa zbożowa z mlekiem
Drugie śniadanie: owoc (1,7)
Barszcz czerwony z ziemniakami i śmietaną. Knedle z musem truskawkowym z masłem.
Herbata owocowa z pigwą. (1,3,7,9,10)
Kanapka z chleba pełnoziarnistego z masłem, wędliną, papryka. Bawarka
(1,6,7,9,10)
Piątek 14.02 Kanapka: chleb pszenno-żytni, masło, polędwica drobiowa, papryka. Bawarka
Drugie śniadanie:
owoc (1,3,5,6,7,8,9,10,11)
Zupa ogórkowa z ryżem, marchewką, śmietaną.
Ryba miruna duszona z warzywami: marchewką, pietruszką, selerem. Ziemniaki
Herbata. (1,3,4,7,9)
Kanapka z masłem, serkiem truskawkowym, ogórek. (1,7)
ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek
*rodzaj owocu uzależniony od dostawy
*woda podawana bez ograniczeń
             

Szkoła:

Poniedziałek 10.02Zupa porowo – jarzynowa z ziemniakami: por, marchewka, pietruszka, kalafior, fasolka szparagowa, śmietana. Zapiekanka z makaronu, kiełbasy, sera żółtego.
Herbata truskawkowa. (1,3,6,7,8,9,10,11)
Wtorek 11.02 Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką. Kotlet schabowy, ziemniaki pieczone.
Kapusta kiszona duszona z masłem i cebulką. Sok 100% (1,3,7,9,10) 
Środa 12.02 Zupa pieczarkowa z ziemniakami, śmietaną. Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną.
Ogórek konserwowy. Kompot z owoców mieszanych (1,3,6,7,8,9,10,11)
Czwartek 13.02 Barszcz czerwony z ziemniakami i śmietaną. Knedle z musem truskawkowym z masłem. Herbata owocowa z pigwą. (1,3,7,9,10)
Piątek 14.02 Zupa ogórkowa z ryżem, marchewką, śmietaną. Ryba miruna duszona z warzywami: marchewką, pietruszką, selerem. Ziemniaki. Herbata. (1,3,4,7,9).
Poniedziałek
Wtorek
Środa
Czwartek
Piątek

ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY W PRZYBĘDZY

ul. 3 Maja 71, 34-381 Radziechowy