Jadłospis

Przedszkole:

ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek
10.11
Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, warzywa.
Napój mleczny.
Drugie śniadanie:
orzechy
(1,7)
Zupa marchewkowa z ryżem, zieloną pietruszką.
Knedle z musem truskawkowym z masłem.
Herbata
(1,3,7,9,10)
Mus jogurtowo-owocowy,
pieczywo lekkie pszenne.
(1, 7)

Środa
12.11
Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, ser biały w plasterkach, ogórek.
Kawa Inka z mlekiem
Drugie śniadanie:
owoc
(1, 7)
Zupa ziemniaczana z marchewką i zasmażką na masełku.
Naleśniki z dżemem  bez cukru z malin.
Herbata z wiśnią.
(1,3, 7)
Kanapka z chleba pełnoziarnistego z masłem, wędliną, rzodkiewka.
Bawarka
(1, 6,7,9,10)
Czwartek
13.11
Danonek owocowy
Wek z masłem.
Pomidor.
Drugie śniadanie:
owoc
(1,3,7)
Zupa kalafiorowa z makaronem, marchewką, śmietaną.
Pyzy z mięsem.
Woda
(1, 3, 9, 10)
Bułka maślana z masłem, miodem,
ogórek.
Mleko czekoladowe
(1, 7)
Piątek
14.11
Tosty z serem żółtym, wędliną, ogórek.
Bawarka
Drugie śniadanie:
owoc
(1, 6, 7, 8, 9, 10, 11)
Zupa koperkowa z ryżem, marchewką, śmietaną, zieloną pietruszką.
Paluszki rybne z fileta , ziemniaki.
Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek.
Herbata .
(1,3,4,7)
Kanapka z masłem, makaroniki serowe, pomidor.
(1,7)
*rodzaj owocu uzależniony od dostawy
*woda podawana bez ograniczeń
ŚniadanieObiadPodwieczorek
Poniedziałek
17.11
Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, Actimel.
pomidor.
Drugie śniadanie:
talarki jabłkowe
(1,7)
Zupa jarzynowa z ziemniakami: kalafior, marchewka, fasolka szparagowa, brukselka, brokuł, cebula, pietruszka, śmietana.
Zapiekanka z makaronu, kiełbasy , sera żółtego.
Herbata owocowa.
(1, 3,6, 7, 8, 9 10,11)
Sałatka owocowa: banan, jabłko, żurawina, bita śmietana.
Oblaty.
(1,7)
Wtorek
18.11
Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, pasta z sera białego ze szczypiorkiem.
Kawa Inka z mlekiem
Drugie śniadanie:
owoc
(1,7)
Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką.
Polędwiczki drobiowe w cieście naleśnikowym z ziemniakami.
Mizeria z ogórków ze śmietaną.
Sok 100%
(1,3,7,9, 10)
Chałka z masłem,
pomidor.
Kakao
(1,7)
Środa 19.11 Kanapka: pieczywo pszenno-żytnie, masło, ser  wędzony, ogórek.
Kawa zbożowa z mlekiem.
Drugie śniadanie:
owoc
(1, 7)
Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, marchewką, śmietaną.
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z papryką, marchewką, pietruszką, selerem, ananasem.
Herbata truskawkowa.
(1, 7, 9)
Galaretka truskawkowa
z bitą śmietaną, żurawina, orzechy.
Krążek ryżowy.
(1, 7, 8)
Czwartek
20.11
Zupa mleczna z żurawiną, orzechami, płatki kukurydziane.
Wek z masłem.
Drugie śniadanie:
owoc
(1,5,7)
Zupa meksykańska z makaronem: marchew, fasola szparagowa, kukurydza, groch zielony, papryka, fasola czerwona, cebula , śmietana.
Placki ziemniaczane ze śmietaną.
Herbata z owoców leśnych.
(3,7)
Kanapka z pastą rybną w sosie pomidorowym,  masłem
Bawarka
(1, 4,7)
Piątek
21.11
Kanapka: chleb pszenno-żytni, masło, parówka cielęca, pomidor.
Bawarka
Drugie śniadanie:
owoc
(1,6,7,8,9,10,11)
Zupa ogórkowa z ryżem, marchewką, śmietaną.
Ryba miruna duszona z warzywami: marchewką, pietruszką, selerem.
Ziemniaki
Herbata
(1,3,4,7,9)
Kanapka z masłem, ser żółty, ogórek.
(1,7)
*rodzaj owocu uzależniony od dostawy
*woda podawana bez ograniczeń
Środa 12.11Zupa ziemniaczana z marchewką i zasmażką na masełku.
Naleśniki z dżemem  bez cukru z malin.
Herbata z wiśnią.
(1,3, 7)
Czwartek 13.11Zupa kalafiorowa z makaronem, marchewką, śmietaną.
Pyzy z mięsem.
Woda
(1, 3, 9, 10)
Piątek 14.11Zupa koperkowa z ryżem, marchewką, śmietaną, zieloną pietruszką.
Paluszki rybne z fileta , ziemniaki.
Surówka z kapusty kiszonej, marchwi i oliwą z oliwek.
Herbata .
(1,3,4,7)
Szkoła
Poniedziałek 17.11Zupa jarzynowa z ziemniakami: kalafior, marchewka,fasolka szparagowa, brukselka, brokuł, cebula, pietruszka, śmietana.
Zapiekanka z makaronu, kiełbasy , sera żółtego.
Herbata owocowa.
(1, 3,6, 7, 8, 9 10,11)
Wtorek 18.11Zupa ryżowa z marchewką, zieloną pietruszką.
Polędwiczki drobiowe w cieście naleśnikowym z ziemniakami.
Mizeria z ogórków ze śmietaną.
Sok 100%
(1,3,7,9, 10)
Środa 19.11 Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, marchewką, śmietaną.
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z papryką, marchewką, pietruszką, selerem, ananasem.
Herbata truskawkowa.
(1, 7, 9)
Czwartek 20.11Zupa meksykańska z makaronem: marchew, fasola szparagowa, kukurydza, groch zielony, papryka, fasola czerwona, cebula , śmietana.
Placki ziemniaczane ze śmietaną.
Herbata z owoców leśnych.
(3,7)
Piątek 21.11 Zupa ogórkowa z ryżem, marchewką, śmietaną.
Ryba miruna duszona z warzywami: marchewką, pietruszką, selerem.
Ziemniaki
Herbata
(1,3,4,7,9)

ZESPÓŁ SZKOLNO-PRZEDSZKOLNY W PRZYBĘDZY

ul. 3 Maja 71, 34-381 Radziechowy